Hoe vind ik de juiste barkruk? De belangrijkste tips

Barkruk kopen? Tips voor het vinden van de juiste barkruk

De barkruk wordt een steeds populairder meubel in onze interieurs. Dit is niet gek, want het is een perfect item voor aan een kookeiland of hippe ontbijtbar. Eet jij ook graag aan jouw bartafel en ben je op zoek naar een mooie, comfortabele kruk die perfect past bij jouw woonstijl? Wij geven je tips voor wanneer jij een barkruk gaat kopen.

Creëer een uitnodigende eethoek

’s Ochtends rustig ontbijten of gezellig borrelen met vrienden, de bar is voor veel momenten ideaal om aan te zitten! Zeker in kleine woonruimtes zorg je met een bartafel met krukken voor een gezellige eethoek. Een trendy barstoel zorgt ervoor dat je hier urenlang aan kunt doorbrengen. Dit type stoel combineert heel goed met diverse woonstijlen. Een stoere industriële barkruk past perfect in een moderne of een robuust, industrieel interieur. Of wil je liever een vintage barkruk of barkruk in een landelijke keuken? Alles is mogelijk!

Varieer met materiaal, kleur en vorm

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe kruk een goede toevoeging aan jouw keuken of eethoek is, kun je variëren met materialen en vormen. Kies bijvoorbeeld voor een leren barkruk in zwart als je een tijdloos design wilt of ga juist voor een barkruk in velvet stof voor een eyecatcher in jouw woning. Daarnaast kun je ook met verschillende kleuren variëren. Een ronde cognac barkruk of groene barkruk passen vaak goed bij de vaak neutrale kleuren in keukens.

De juiste barkruk hoogte

Welke zithoogte moet een barkruk hebben? Niet iedere tafel wordt gemaakt op dezelfde hoogte, dus meet goed op welke hoogte het best past aan jouw bartafel of kookeiland.
Barkrukken zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Een barkruk met een zithoogte van 65 cm past goed bij een keukeneiland. Een barkruk met een zithoogte van 80 cm combineert vaak goed met een bartafel. Je kunt ook kiezen voor een verstelbare barkruk. Zo kun je variëren met de zithoogte van de barkruk en wordt de stoel een multifunctioneel meubel in jouw interieur. Gebruik hem aan je kookeiland of zorg met jouw verstelbare barkruk voor extra zitplaatsen aan je eettafel.

Zitcomfort

Het uiterlijk van de stoel kun je helemaal naar jouw wens afstemmen, maar het is natuurlijk heel belangrijk dat de barkruk comfortabel zit! Als je veel tijd achter elkaar doorbrengt op de kruk is het fijn als je goede rugsteun krijgt. Kies dan voor een barkruk met rugleuning. Ook barkrukken met armleuning geven extra steun en comfort.