De eetkamerbank in 2022

De eetkamerbank in 2022

Wij zijn verzot op interieurtrends en we houden jullie dan ook graag op de hoogte hiervan. Zo gaan we vandaag de trend, een eetbank in je interieur,  met je onder de loep nemen.

Langzaamaan durven we in ons interieur van de standaard tradities af te stappen. De rechthoekige tafel met vier of zes stoelen eromheen kennen we nu wel, we zijn toe aan wat nieuws. De trends als de ronde eettafel in een combinatie met verschillende stoelen in verschillende stoffen zijn enorm populair. Maar er is nog een mooie én praktische trend die we niet over mogen slaan: de eetbank!

Praktische trend: de eettafel bank

Laten we beginnen met het grootste voordeel van de eetbank, je kunt er met meer mensen op zitten. Heel handig voor als je gezellig met je vriendengroep etentjes bij jou thuis organiseert. En is de groep  zo groot dat je extra plekken wilt creëren kun je altijd een kleine eetbank zonder rugleuning op de kopse kant van de eettafel kwijt, heel cozy ook!  Ben jij de gelukkige eigenaar van een grote robuuste tafel dan houd je je interieur heerlijk luchtig door er niet al te veel stoelen aan te zetten, je hebt immers de eetbank aan een zijde staan. Wil je nog meer ruimte?   Plaats dan de bank tegen de muur, dan levert het ook nog een stukje extra ruimte op wat je met stoelen niet voor elkaar krijgt.

Hoe stijl je een eettafelbank?

Woon je wat ruimer, dan is in grootse gebaren denken een aanrader. Aan jouw grote gezellige eettafel plaats je het beste een zo groot mogelijke bank voor een goede harmonie, met andere woorden de juiste balans tussen tafel en bank. Wil je een statement maken, plaats dan het geheel aan tafel en eetbank in het midden van de ruimte. Al dan niet met een XXL vloerkleed eronder.

Wil je juist wat ruimte besparen, ook dan is de eetbank een perfecte oplossing. Door de eetbank tegen de muur aan te zetten behaal je resultaat in ruimte winnen. Het staat ook nog eens super huiselijk en gezellig zo’n bank tegen de muur. Het leuke van alles, is dat je heel easy via de zijkant in de eetbank schuift. 

Wil je graag een luxe enigszins landelijke uitstraling? Kies dan voor een exemplaar in leer.

Zo is de trendy groene kleur Olive in geschuurd leer erg populair. Het luxe van het leer past perfect in een landelijk industrieel interieur. By the way, je hoeft trouwens niet bang te zijn voor vlekken, want als het leer behandeld is met iProteqt krijg je 5 jaar garantie op onder andere vlekken. Dat eet toch een stuk relaxter.

Hoekbank eettafel

Baal je nu enorm omdat je net die trendy ronde eettafel gekocht hebt of wilt gaan kopen? Ook dan kun je voor een eetkamerbank kiezen, juist dan! Wij durven je op het hart te drukken dat door te kiezen voor een hoekbank je een vernieuwend en prachtig geheel gaat creëren. Waarschijnlijk klinkt het niet heel logisch, een ronde tafel met een hoek eetbank. Toch doorbreek je hiermee de rechte lijnen en zorg je voor meer sfeer in je woonkamer. Succes gegarandeerd.

Industriële eetkamerbank

Gelukkig blijft op interieurgebied de stijl industrieel een trend. Deze warme doch stoere stijl is op zo veel manieren te combineren dat het bijna voor iedereen toegankelijk is. Dit zie je ook weer terug in de populaire eetbanken. Stoer industrieel, modern industrieel, luxe industrieel of light industrieel het kan allemaal, eigenlijk geldt hiervoor;  jij bepaalt. Dit durven wij zo te stellen omdat er veel verschillende soorten (en natuurlijk ook nog vele maten) eetbanken zijn. Wat er in jouw interieur past is een combinatie van het model met de uitvoering. De stijl industrieel kenmerkt zich vaak door stoere materialen en een ietwat rauw randje. Niet te netjes, maar enigszins geleefd en robuust. Is dit iets voor jou? Dan kun je een industriële eetkamer bank mooi combineren met een oud eiken houten tafel en leren eetkamerstoelen.

Eettafel bank met rugleuning

Dat een eetkamerbank met rugleuning zo populair is komt door de praktische aard gecombineerd met de sfeervolle uitstraling. Veel zitplekken en super knus in gebruik en aanzicht.  Na tafelen wordt een feit met een eetbank en reserveer alvast een plekje op de eetbank, want ze zijn geliefd.

Voor de thuis stylistes onder ons, gooi de bank vol met sierkussens en plaids, en het plaatje is compleet.

Heb je (jonge) actieve kinderen thuis die regelmatig gaan verschuiven? Dan is een eetkamerbank zonder rugleuning zeker een goede optie. Zo kunnen de kinderen makkelijk hun gang gaan, zonder dat andere kinderen hier last van hebben. Bovendien plaats je met gemak veel kinderen op een bank. (handig met knutselmiddag )

Bankje zonder leuning

Oke, je hebt je zinnen gezet op een eetkamerbank, goed!  Maar heb je er toch iets te weinig ruimte voor, dan is een bank zonder rug- en armleuning een goede optie.  Zo’n bank neemt weinig ruimte in beslag, is multi inzetbaar en voor last minute visite een extra zitplek, waar dan ook. Voor de party animals onder ons, deze allemansvriend is je antwoord bij feestjes en partijen. Extra zitplekken, binnen of buiten, hij fungeert net zo makkelijk als bijzettafeltje of is inzetbaar voor kids tijdens een kinderfeestje.

De eetbank hoeft echt niet alleen als vervanging voor stoelen te zijn, een bankje zonder rugleuning is multi inzetbaar, neemt weinig ruimte in beslag en staat in de hal super gezellig. De hal is één van de meest vergeten plekjes wanneer het aankomt op decoratie en aankleding. Zonde, want de hal is het visitekaartje van je huis. Maak van deze ruimte een aangename binnenkomer, een plek waar het gezellig thuiskomen is en geniet voortaan ook ten volle van deze ruimte in huis.

Leren bankje

Natuurlijk hebben wij onze eetkamerbanken in industrieel leer. Hou je nu echt niet van leer, no worries, exemplaren in prachtige stoffen hebben we ook. Eigenlijk stel je zelf je eetbank samen, zodat je altijd op je eigen (industriële) stijl uitkomt. Tijdens het samenstellen kun je kiezen uit heel veel verschillende materialen, denk aan leer, stof, bouclé, velvet, ruw leer, jeans stof enz. Bestel je online dan leggen wij de verschillende materialen tijdens de keuze mogelijkheden duidelijk uit. Uiteraard komt na het kiezen van het materiaal de kleurkeuze. Ook hierin zijn zoveel mogelijkheden dat jouw smaak en stijl er altijd tussen zit.  

Industriële leren eetkamerbank

Wil jij gaan voor een leren eetbank? Dan kies je altijd voor een uniek exemplaar en kun je bij Station7 kiezen uit drie verschillende soorten leer: Vintage Art, geschuurd leer en Industrial Leather. De speciale technieken die toegepast worden voor ons buffelleer zorgen voor items met een prachtige uitstraling. De leren eetkamerbanken zijn allemaal uitzonderlijk, waardoor je een schitterend en uniek item in je eetkamer hebt staan.

Stoffen eetkamerbank

Naast leer hebben we onze eettafel banken natuurlijk ook in verschillende stoffen verkrijgbaar. Wil je een moderne en warme uitstraling creëren in je eetkamer? Ga dan voor een velvet eetbank. De stof is niet alleen heerlijk zacht, maar geeft ook een moderne en vernieuwende look aan je eethoek. De velvet stof is in verschillende kleuren beschikbaar. Heb je toch liever iets anders? Kijk dan eens naar onze eetbank industrieel van jeans stof. Deze unieke stof geeft een vintage uitstraling aan je meubel en past in vele woonstijlen. Of ga voor de Bouclé Alpine stof, deze stof zag je al in het modebeeld van fashion, en doet nu ook zijn intrede in het interieur. Bouclé gaat hand in hand met de zachte beiges, grijzen en off-whites in de woonstijl light industrieel. Als je de eetbank behandeld met IProteqt dan geven wij 5 jaar garantie op onder andere vlekken. Dus schiet net die ene sliert spaghetti van je lepel op de bank, geen paniek de vlek wordt professioneel verwijderd voor je als je hem zelf niet verwijderd krijgt. Eet smakelijk ;)

Online is de gehele collectie van Station7 te bekijken en verkrijgen. Wil je graag weten hoe zo’n populaire bank zit en voelt, dan ben je van harte welkom in onze showrooms. Kun je gelijk gebruik maken van professioneel interieuradvies onder het genot van een heerlijk kopje koffie (knoeien mag).