Een industriële eethoek die altijd past

Een industriële eethoek die altijd past

Lekker eten met vrienden of familie doe je aan een mooie industriële tafel. Deze vind je in ons assortiment met industriële meubels. Zo hebben we stoere tafels met een oud eiken tafelblad en X-poot geschikt voor woningen met karakteristieke elementen (ruwe bakstenen muren, houten draagbalken en betonvloeren). Ben je van het woontype landelijk? Dan past een robuust eiken tafelblad perfect in jouw interieur. De romantici kunnen hun romantische hart ook ophalen met onze tafelcollectie. De nieuwe collectie met ovale visgraat tafels ogen, zowel liefelijk, trendy en eigentijds. De kunst zit hem ook in de combinatie met eetstoelen en uiteraard de accessoires die je gebruikt.  Naast eettafels hebben we ook industriële salontafels, hippe bartafels en handige bijzettafels in verschillende woonstijlen in onze collectie. Kom gerust langs in onze showrooms of neem een kijkje op onze webshop.

 

Voor de vorm..

Als industriële interieurspecialist is Station7 de expert op het gebied van industriële tafels en hebben we verschillende eettafels in industriële stijl in onze collectie. Zo kun je kiezen uit een industriële houten eetkamertafel, een hoge bar tafel, een stoere ronde eettafel en natuurlijk ook een ovale eettafel. Genoeg keus dus voor iedere geschikte ruimte.

Ovale eetkamertafel

Ovale eetkamertafels zijn niet meer te missen als het gaat om tafels. De ovale tafel blijft trendy en is daardoor echt een klassieker geworden. Tijdloos, rank en vooral erg zacht in een ruimte. Doordat een ovale tafel geen hoekig tafelblad heeft, staat deze veel vriendelijker dan een vrijstaand element in je ruimte.

Een mooie variatie op deze ovale tafel is een rechthoekige tafel met afgeronde hoeken. Ook deze variant beschikt over de kracht van verfijning.


Houten eetkamertafel

Wat je favoriete woonstijl ook is, een houten eetkamertafel blijft een goede keuze. Van de massieve eikenhouten tafelbladen tot verfijnde bladen, er is zo veel keuze. Houten tafels zijn altijd een hot item geweest in de interieurwereld. Naast de grove geleefde eiken tafels die het leven met zich meedragen, wordt de familie met houten tafels nu uitgebreid met een verjongd blad. Verjongd wil zeggen dat het blad niet recht is, maar naar binnen verloopt. Dit geeft ook het luchtige gevoel. Een houten tafel is hierdoor nog steeds erg geschikt voor zowel een industriële woonstijl, maar past ook in een landelijke, moderne of Scandinavisch woonstijl. Een paar mooie accessoires erbij en de look is helemaal af.

Ronde eetkamertafel

De ronde eettafel is one of our favourites. Wat zijn ze leuk he? Én dit model tafel is niet alleen heel mooi. De tafel is ook nog eens heel praktisch omdat het in vrijwel iedere ruimte past. Het tafelt heel gezellig met z’n allen om de tafel, in plaats van tegenover elkaar.

Je eigen industriële tafel samenstellen bij Station7

Als je weet welke vorm je wilt voor je eetkamer dan is het tijd voor de volgende stap. Bij Station7 kan je jouw industriële eetkamertafel geheel naar eigen smaak samenstellen. Hoe? Kies eerst je favoriete industriële eethoek tafel uit op onze webshop. Let hierbij goed op de industriële onderstel van de tafel en het soort hout (oud-eiken, nieuw-eiken of robuust-eiken tafelblad). Maak jouw keuze uit deze industriële tafelpoten: X-poten, U-poten of speelse A-poten.

Vervolgens kun je tijdens het bestellen van je industriële tafel kiezen uit verschillende kleuren bladen: Brown Wash, Carbon Wash, Grey Wash, Industrial Wash, Nature Wash of White Wash. Ook kan je zelf selecteren wat de juiste afmeting moet zijn voor jouw industriële eiken tafel, zodat hij perfect in jouw industriële eethoek past. Als laatste kan je nog selecteren wat de tafelhoogte moet zijn en de dikte van je tafelblad. Zodra je jouw industriële stoere tafel hebt samengesteld wordt de houten tafel met industriële poten zo snel mogelijk bij jou geleverd, gemonteerd en wel.

Wil je jouw industriële eiken tafel liever in het echt komen bekijken en samenstellen met hulp van onze woonstylistes? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan een afspraak en kom langs in onze showrooms. Onze industriële woonstylistes geven jou graag advies en helpen bij het zoeken van de perfecte houten tafel industrieel voor jouw eetkamer.

Combineer de tafel met industriële stoelen

Natuurlijk mogen mooie industriële eetkamerstoelen ook niet ontbreken in jouw eethoek. Nu komt het leukste gedeelte, stoelen uitzoeken voor aan je samengestelde industriële tafel. Combineer je industriële ronde tafel bijvoorbeeld met onze eetkamerstoelen van velvet stof voor een luxe uitstraling. Wil je juist wat ruimte besparen, dan is een eetbank de perfecte oplossing. Door de eetbank tegen de muur aan te zetten behaal je resultaat in ruimte winnen. Het staat ook nog eens super huiselijk en gezellig zo’n bank tegen de muur. Het leuke van alles, is dat je heel makkelijk via de zijkant in de eetbank schuift. Wissel zo’n eetbank af met stoere leren stoelen voor een speels effect. Je kan natuurlijk ook verschillende stoelen plaatsen aan je industriële eettafel. Deze trend zie je tegenwoordig in heel veel eethoeken. Mix and match met stoelen voor een mooi en speels effect, een trend die je veel ziet en wij van harte toejuichen.

De kunst van goede verlichting

Natuurlijk mag mooie en goede verlichting niet ontbreken boven jouw industriële eiken tafel. Een ongeschreven interieurregel is om contrast aan te brengen. Zorg met een contrasterende vorm hanglamp voor een spannende eethoek of breng juist meer zachtheid aan bij je eettafel. Een mooie combinatie van (ongeveer) dezelfde lampen in verschillende uitvoeringen of kleuren, geven een stijlvol aanzicht en creëren evenwicht en balans. Minstens zo belangrijk is de kleurtemperatuur van je verlichting. Wist je bijvoorbeeld dat licht met een blauwe ondertoon zorgt voor energie en licht met een gele ondertoon zorgt voor ontspanning? Stel de kleur van je lamp in op een blauwe ondertoon als je aan de eettafel aan het werk bent. ’s Avonds tijdens het avondeten is het gezellig om de lamp te dimmen en de kleurtoon op een warme gele ondertoon in te stellen.

 

De trend van salontafels

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe eettafel of salontafel. Je vindt het allemaal in ons assortiment met industriële meubels. Zo hebben wij industriële salontafels in verschillende vormen en materialen in ons assortiment. Kies bij een modern interieur voor een zwarte of glazen salontafel, dat zorgt voor een simpele maar stijlvolle uitstraling. Een grove salontafel van robuust hardhout of iron past goed bij een industriële woonstijl. Liever een opvallende salontafel kopen? Ga dan voor een bijzonder soort materiaal, zoals marmer. Wil je juist iets anders? Ga dan voor een industriële ronde salontafel, zodat je een speels effect creëert in je woonkamer. Kies voor één grotere ronde salontafel of combineer twee kleine tafeltjes met elkaar voor een hele andere look. Wil je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe tafel met industriële look? Breng dan een bezoek aan één van onze showrooms en vraag om advies aan onze interieurstylisten.