Jouw woning een nieuwe look geven?

Jouw woning een nieuwe look geven? Combineer industrieel met vintage!

Ga jij verhuizen? Voor het eerst op jezelf wonen? Of misschien samenwonen? Dit is het ideale moment om jouw interieur nog eens onder de loep te nemen. Je stond er in het begin misschien niet zo bij stil. Maar een woning wordt echt gemaakt door de inrichting. Wanneer je wisselt van stijl, zul je wellicht wat nieuwe meubels en/of accessoires kopen. Dan is een verhuizing het ideale moment om deze te gaan bestellen!

Unieke combinatie: meer over een industriële- of vintage woonstijl

Wanneer we het hebben over een industrieel interieur, hebben we het veelal over de koelere kleuren en grovere materialen. Ruw leer en een betonlook passen bijvoorbeeld perfect bij een industrieel interieur. Vintage wonen daarentegen is iets verfijnder. Vintage wil uiteraard zeggen dat het al jaren bestaat. Denk daarom nog eens aan het interieur van jouw grootouders van enkele jaren geleden.

De combinatie tussen een industrieel interieur en vintage wonen is daarmee uniek. Je kiest het beste van beiden werelden en maakt een mooie mix. Kies bijvoorbeeld voor een mooie vintage leren bank, die je combineert met nieuwe industriële meubels als een salontafel of tv-meubel. Er zijn veel kleuren in deze woonstijlen die overeenkomen. Wat de grootste truc is van deze symbiose, is het combineren van stoffen. Hoewel de industriële stoffen van grover zijn, zijn ze veelal glad. Vintage stoffen zijn juist met reliëf en kleurrijke prints. Dit maakt het uitermate geschikt als juweel in jouw inrichting.

Tegen een voordelig tarief een nieuw interieur

Vintage accessoires zijn altijd het pronkstuk in elke woning. Vraag maar eens na bij jouw vrienden, vriendinnen of familieleden die dit soort accessoires in huis hebben. Zij hebben ongetwijfeld een mooi verhaal te vertellen over hoe zij aan dit stuk zijn gekomen. Voor vintage accessoires is het de truc goed te zoeken; vaak in tweedehands winkels of kringloop locaties liggen ze wel ergens verstopt. Het fijne daaraan is dat je direct een gunstige prijs te pakken hebt. Ditzelfde geldt voor industriële meubels. Wanneer jij de juiste winkel hebt gevonden, kun je aanbiedingen in de gaten houden. Let er wel op dat je korting wilt op de prijs, maar niet op de kwaliteit!