Trendalert: modulaire bank

Trendalert: modulaire bank

Ben je toe aan een nieuwe bank en loop je vast in de enorme keuzemogelijkheden? Dat snappen wij, sterker nog zak even lekker onderuit en lees je hier in over hoe je makkelijker je bank keuze kunt maken.

Naast de traditionele banken, zoals de tweezitsbanken, hoekbanken, u- banken of loungebanken zijn de elementbanken hun opmars aan het maken. Een elementbank of ook wel modulaire bank genoemd is het summum onder de banken. Waarom? Omdat je zelf de opstelling bepaalt. Jouw wensen samen met de mogelijkheden van de ruimte waar de bank komt te staan samengesmolten in een bank, dit is een absolute win-win situatie.

Het kiezen van een bank is zeker niet gemakkelijk, want de keuze is ontzettend groot! Zoals je weet zijn er verschillende soorten banken. Denk bijvoorbeeld aan tweezitsbanken, hoekbanken, u-banken of loungebanken. Weet je niet precies wat je wilt of wil je gewoon alles? Dat kan met een modulaire bank ook wel elementenbank genoemd. Bij een elementenbank kun je niet alleen de kleur en het materiaal bepalen, maar je kunt ook de opstelling zelf bepalen. De mogelijkheden en opstellingen zijn eindeloos met een elementen bank.

Ontdek de mogelijkheden van een elementenbank

Ben jij ook zo graag aan het schuiven in je interieur? Dan is een elementenbank hélemaal jouw ding. Het is enkel een kwestie van de elementen verplaatsen, bijvoorbeeld het hocker element op een

 andere positie zetten of vergroten of verkleinen van de opstelling. Nog een bijkomend voordeel is, dat deze elementenbank voor zowel een grote als een kleine woning geschikt is door de enorme flexibiliteit.  Je ziet het er misschien niet aan af maar met slechts twee elementen creëer je al een comfortabele bank en zitplek. Voor de grote gezinnen onder ons, die heerlijk willen cocoonen met elkaar op de bank, een u-opstelling is zo voor mekaar, jullie bepalen.

Heb je de bank samengesteld? Dan is de volgende stap om voor stof of leer te kiezen, en natuurlijk welke kleur. Qua stijl en bekleding kun je ook vele kanten op. Houd je meer van een stoere inrichting? Dan kun je kiezen voor een bank met een robuust uiterlijk door het in leer te laten bekleden. Ben je meer landelijk/industrieel interieurtype? Dan raden wij je aan om voor de zachte lichtere tinten in een stoffen variant. Helemaal landelijk krijg je deze bank met veel sierkussens in de nieuwste kleuren en stoffen van het voorjaar 2022. Wij hebben in onze showrooms de lentetrends al voor je klaargezet. In onze stores informeren onze interieurstylisten jou graag over de modulaire bank die het beste bij je past. 

Met modulaire banken kun je jouw woonkamer flexibel inrichten

Je kunt de modulaire bank gebruiken als een ruime 3-zits bank. In deze opstelling is het de perfecte familiebank, ideaal voor als je met het hele gezin lekker wilt cocoonen.

Is jouw familie toch iets groter? Dan heb je er heel gemakkelijk een element tussen geplaatst en met twee extra hockers tegen de hoekelementen heb je in no time 2 loungegedeeltes gecreëerd.

Je kunt de elementen bank ook gebruiken als een ruime hoek- en loungebank. In deze opstelling is het de perfecte gezinsbank. Wij zijn benieuwd wie de hoek confisqueert? 

Als je de hocker tussen de zitplaatsen schuift, kun je deze als bijzettafeltje gebruiken. Dit is zowel praktisch als stylisch verantwoord. Door een enorm veldboeket op een dienblad te zetten geniet je van je bloemen zonder dat ze in de weg staan. Tijdens een film- of tv avond kun je wat lekkers presenteren op deze hocker.

Is je woonkamer ruim genoeg dan is er ook nog de keuze voor twee banken tegenover elkaar voor een eiland opstelling. Een eiland opstelling houdt in dat je de zithoek niet in een hoek, of (bijna) tegen de muur plaatst, maar in het midden van de kamer (trendy!) Je kunt om de bank heen lopen. Om de zithoek als een geheel te zien, is een groot vloerkleed nodig om de verbinding tussen de elementen te maken. Kies voor groots! Zorg dat het vloerkleed onder alle elementen staat voor de genoemde verbinding.

Verander elk seizoen de bank met losse elementen

Doordat je zo eindeloos kunt combineren met een elementenbank is het fantastisch om een zomer en winter opstelling te kiezen. In de winter, wanneer je meer tijd binnen doorbrengt op de bank, is het lekker om een zo groot mogelijke bank te creëren. Wil je in de zomer graag naar buiten kijken? Dan kun je weer een element uit de bank halen met het uitzicht naar buiten bijvoorbeeld. Zo kun je dus elk seizoen je bank aanpassen.

Modulaire bank samenstellen

De modulaire bank met losse elementen kan uitgevoerd worden in vele trendy stoffen en mooie tijdloze leersoorten. De trend van 2022 is een bouclé stof die op een elementen bank echt prachtig staat. Voor de liefhebbers van leer, ook leer op een elementen bank is een plaatje. Het dromerige groene dark green geschuurde leer is een best seller en een allemansvriend. Hij staat in de showroom in Druten te shinen, kom anders kijken en ervaar naast deze nieuwe bankentrend ook het enorme fijne zitcomfort van deze beauty.

Element bank kopen bij Station7

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Neem dan alvast een kijkje in de webshop van Station7.  Wil je ze in het echt bekijken? Dan zien wij je graag in onze stores in Druten of Wateringen. Beleef zelf de look & feel van onze banken.