Natuurlijke materialen in je interieur: woontrends 2020

Natuurlijke materialen: de trend van 2020

Heb jij behoefte aan verandering in je interieur? Doe inspiratie op met de nieuwste woontrends van 2020. Een van deze trends is het gebruik van natuurlijke materialen. Deze trend gaat goed samen met de duurzame trend die we steeds meer zien. Interieurs met natuurlijke kleuren en materialen zijn helemaal van nu! Wat zijn natuurlijke materialen die je goed kunt gebruiken in je interieur? Lees er hier alles over!

Duurzaam wonen

De trend van duurzaam en milieubewust wonen zorgt ervoor dat we zeker op materiaal gebied andere keuzes maken. Het is belangrijk dat meubels gemaakt worden van materiaal dat duurzaam is en dus lang meegaat. Massaproductie is uit, en aandacht voor ambachtelijke meubels staat centraal in onze woning. Je wilt namelijk wel lang kunnen genieten van jouw nieuwe meubels, dus de kwaliteit moet goed zijn. 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zien we al een aantal jaar steeds meer terugkomen in onze interieurs. Hout, marmer, jute, leer: allemaal zijn het mooie materialen die goed combineren in diverse woonstijlen. Scandinavische interieurs zijn bijvoorbeeld heel herkenbaar door het gebruik van veel licht gekleurd hout. Wil je liever een industriele woonstijl? Kies dan voor robuuste meubels van eikenhout en leer, zoals een eikenhouten tafel met nerven gecombineerd met cognac leren eetkamerstoelen. 
Wist je dat eco-leer ook helemaal in is tegenwoordig? Het is een goed duurzaam alternatief voor andere woonstoffen. Eco-leer bestaat uit zowel echt leer als stof en blijft langer mooi dan de meeste andere stofsoorten. 

Natuurtinten interieur

Bij het gebruik van natuurlijke materialen hoort ook een kleurenpalet met aardentinten. Kies voor een kleurenpalet met lichte kleuren, zoals grijs of olijfgroen of ga voor robuuste roodbruin of bruine tinten. Natuurlijk mogen ook grote groene planten binnen in huis niet ontbreken! Hiermee creëer je meer nog meer warmte en levendigheid in jouw interieur.