De juiste robuuste bank vinden? | Banken: zitcomfort, uitstraling, kleur.

Hoe vind je de juiste robuuste bank?

Wil je jouw woonkamer opfleuren met een gloednieuwe bank? Dan moet je eerst enkele belangrijke keuzes maken over de afmeting, de kleur en het comfort van de bank. Wij helpen je tijdens uw zoektocht naar de perfecte robuuste bank.

De goede afmeting

De eerste stap bij het uitzoeken van een robuuste bank, is natuurlijk het bepalen van de afmeting. Meet eerst de ruimte op waarin de bank komt te staan en laat je leiden door de vorm van deze ruimte. Heb je een kleine woonkamer? Ga dan voor een simpele tweezits bank en creëer extra zitplaatsen met behulp van fauteuils of een poef. Is de woonkamer juist ontzettend ruim? Wees dan niet bang om hier een indrukwekkende hoekbank in te plaatsen. Houd er echter wel rekening mee dat je bank niet de volledige breedte van de kamer beslaat. Hierdoor oogt je woning uiteindelijk alleen maar kleiner.

Wat is de juiste kleur bank?

Een bank is natuurlijk een groot meubelstuk, dus dit meubilair heeft veel invloed op de sfeer en het kleurgebruik in jouw woning. Op het gebied van kleur heb je genoeg keuze: van aardetinten tot uitgesproken kleuren. Ben je bang dat de kleur van jouw bank al snel uit de mode zal zijn? Ga dan voor tijdloze kleuren zoals een bruine leren bank of een stoere bank met een zwarte kleur. Met behulp van trendy gekleurde kussentjes en dekentjes, kleedt je de bank vervolgens aan.

Welke uitstraling zoekt u?

Het formaat en de kleur zijn bepaald, maar nu is het tijd voor het belangrijkste element: de uitstraling van de bank. Hou je van stoere banken? Ga dan voor een model met hoekige lijnen en metalen poten. Deze combinatie doet het vooral goed bij een leren bank. Zoek je juist een subtiele en speelse bank? Dan zijn ronde vormen en zachte stoffen juist een goede keuze. 

Zitcomfort bij een bank

Uiteraard mag ook het comfort van een robuuste bank niet vergeten worden. Dit is ontzettend persoonlijk en dus afhankelijk van jouw wensen. Vind je het prettig om lekker te loungen en zoek je een bank waar u heerlijk op kunt liggen? Dan is een laag model met zachte kussens een goede keuze. Hogere leren banken met stevigere kussens zijn juist geschikt voor mensen die op zoek zijn naar extra ondersteuning. Voor lange mensen kan een hoge bank bovendien wat comfortabeler aanvoelen.