Stoere hanglampen? Creëer een unieke sfeer in huis met robuuste hanglampen

Creëer een unieke sfeer in huis met robuuste hanglampen

Wanneer je jouw woning extra sfeer wilt geven, zijn hanglampen een perfecte keuze. Deze lampen verlichten je huis, maar zijn tegelijkertijd ook prachtige eyecatchers die een ruimte extra knus aan laten voelen. Op het gebied van industriële lampen heb je meer dan genoeg keuze: ga je voor strak en modern, of juist voor stoer en opvallend? Wij helpen je met het vinden van jouw ideale industriële hanglamp.

De verschillende soorten industriële hanglampen

Hou je van meubilair met een stoere uitstraling? Dan is een opengewerkte hanglamp misschien wel een goede keuze. Bij deze modellen is de gloeilamp goed zichtbaar, wat helemaal bij een industrieel interieur past. Je maakt het geheel nog stoerder door de lamp op te hangen met behulp van een metalen ketting. Zoek je juist de balans tussen robuust en elegant? Dan zijn grote metalen lampenkappen misschien wel iets voor jou. Deze lampen zijn wat verfijnder en vallen daardoor ook minder op. Hierdoor combineer je ze gemakkelijk met modern meubilair, maar ook met klassiekere meubelstukken.

Zo verwerk je een industriële lamp in uw interieur

Heb je de industriële hanglamp gevonden die bij jou past? Dan is het nog de vraag hoe je deze lamp een plekje gaat geven in je interieur. De keuken en woonkamer zijn de twee uitgelezen plekken voor dit soort lampen. Hang bijvoorbeeld een mooie lamp boven jouw eettafel. Heb je een kleine keuken? Dan is het aan te raden om een simpele lamp uit te zoeken, zonder veel poespas. Des te opvallender de lamp, des te kleiner jouw keuken zal lijken. In een grote woonkamer kun je juist uitpakken met jouw nieuwe lamp. Ga voor een opvallend model en hang deze recht boven jouw salontafel.

De juiste verlichting

Niet alleen de stijl van jouw industriële lampen is belangrijk. Je wilt natuurlijk ook dat deze lampen een mooi licht creëren. Let daarom op de kleur en intensiteit van de lamp. Boven een eettafel is het nuttig om fel licht te hebben, zodat je op jouw gemak kunt werken, lezen of een spelletje kunt doen. Wil je een ruimte juist wat knusser aan laten voelen? Ga dan voor warm licht dat minder fel is. Dit is bijvoorbeeld ideaal in een knus zithoekje of in een sfeervolle gang.