Hoe style je een betonlook-vloer?

Hoe style je een betonlook-vloer?

Een betonnen of betonlook vloer geeft je interieur naast een stoere en industriële uitstraling ook een moderne look. Deze vloer is een fijne basis waar je in principe veel verschillende kanten mee op kunt. Een betonnen vloer is vaak licht grijs van kleur en laat zich heel goed combineren met verschillende natuurlijke materialen. Ook zijn er voldoende kleuren die uitstekend matchen met de lichtgrijze vloerkleur. Wij geven je een aantal voorbeelden en tips!

Cognac en beton

Grijs is een makkelijk te combineren kleur. Daarom gaat de uitstraling van beton gaat perfect samen andere materialen, zoals met leer in een cognac kleur.

De kleur cognac is een populaire kleur want cognac straalt warmte uit en het is een allemansvriend. Bij veel mensen staat er dan ook een cognac leren bank of fauteuil in het interieur. Wij merken dat mensen het toch lastig kunnen vinden om de cognackleur te combineren. Het is vaak een kwestie van doen! Denk maar eens aan je cognackleurige schoenen, tas of jas. Deze kleur matcht in je kleding ook vaak overal bij… in je huis geldt eigenlijk hetzelfde.

Stof en beton

Stof leent zich ook goed voor de combinatie met een betonvloer. Wil je een stoffen bank, dan geldt ook hier dat er vele combinaties mogelijk zijn wanneer je meubels gaat kiezen. Een stoffen bank zorgt dat een industrieel interieur zachter oogt en dat het een warme en huiselijkere uitstraling krijgt. Als je nog aan de slag gaat met accessoires, zoals kussens, plaids en vachtjes, dan heb je binnen no time je woonkamer omgetoverd tot een stoer en warm nest.

Vloerkleden en beton

Wil je nog wat extra warmte creëren dan kun je natuurlijk ook nog altijd gaan voor een mooi vloerkleed voor op je betonnen vloer. Een hoogpolig vloerkleed of tapijt in combinatie met leer en hout geeft een extra dimensie aan je huis. Je werkt dan namelijk met allerlei natuurlijke materialen die elkaar versterken. De basis van je inrichting is hiermee volledig in balans! Voeg wat extra hout toe in de vorm van een oude werkbank met daarop groene planten voor dat extra stukje huiselijkheid en je huis voelt aan als een warme deken.