Tips voor vinden van industriële tafel / stoere houten tafel

Zo vindt jij jouw perfecte industriële tafel

Op het gebied van industriële tafels heb je meer dan genoeg keuze: van grote tafels voor acht personen, tot kleine modellen die ideaal zijn als salontafel. Het is niet altijd een makkelijke opgave om een tafel te vinden die bij jouw interieur past. Dankzij deze korte checklist ontdek je precies wat je zoekt in uw industriële tafel.

Metalen of houten tafel? Of beide?

De meeste industriële tafels bevatten hout of metaal. In sommige gevallen worden deze twee materialen zelfs met elkaar gecombineerd. Bepaal voor jezelf welk materiaal je de mooiste uitstraling vindt hebben: houd je van de warme look van hout of vind je de stoere kwaliteit van metaal juist mooier? Het voordeel van metaal is dat dit materiaal makkelijk schoon te maken is. Het nadeel is dat metaal kan gaan roesten wanneer je het niet goed behandelt. Houten tafels ogen vaak luxer, maar zijn wel wat lastiger te onderhouden. Ga je voor een houten tafelblad en de look van een boomstamtafel? Combineer dit dan met een metalen onderstel om de industriële look zo veel mogelijk in stand te houden.

Rond, vierkant of langwerpige tafel?

Natuurlijk moet de vorm van jouw nieuwe industriële tafel wel aansluiten op de rest van je interieur. Heb je een kleine ruimte die je wilt vullen met een eettafel of salontafel? Kies dan voor modellen met een vierkante of ronde vorm. Deze tafels nemen weinig ruimte in beslag en zorgen bovendien voor extra gezelligheid. Een vierkante tafel kun je zelfs tegen de muur plaatsen wanneer je ruimte wilt besparen. In grotere ruimtes is het juist mooi om eettafels met een langwerpige of ovale vorm uit te zoeken. Aan deze tafels kun je veel mensen kwijt en heb je bovendien alle ruimte voor een lekker etentje of een gezellig spel.

Gepolijst of rustieke tafel?

Ben je op zoek naar salontafels gemaakt van hout? Dan heb je nog de keuze tussen rustieke modellen of exemplaren met een gepolijst tafelblad. Zo hebben sommige stoere salontafels een blad gemaakt van sloophout of van de doorsneden van een boomstam. Deze robuuste uitstraling past perfect bij een stoer industrieel interieur. Zoek je juist een tafel die ingetogen is? Dan is een model van bewerkt eikenhout, beukenhout of esdoornhout misschien wel een goede keuze. Dit soort bewerkte tafels zijn meestal behandeld met een hoogglans lak, voor een extra luxe uitstraling.

Klassieke eettafel of hippe bar?

Een tafel die we steeds meer terug zien in diverse interieurs is de bartafel. Zeker in kleinere ruimtes zoals een appartement of loft past een hoge eettafel met mooie barkrukken perfect. Door te kiezen voor een hoge kwaliteit barkruk, met rugleuning, zit je urenlang comfortabel aan de bartafel.