Robuuste hanglampen kopen? Tips voor industriële hanglampen

Robuuste hanglampen kopen? Volg deze tips

De juiste verlichting zorgt voor ontzettend veel sfeer in uw woning. Bovendien zijn lampen prachtige accessoires die uw persoonlijke stijl kunnen accentueren. Wilt u uw eetkamertafel of salontafel opfleuren met een prachtige hanglamp? Dan zijn er een aantal tips die u op kunt volgen om de perfecte lamp voor uw woning te vinden.

1. Kies de juiste grootte

De grootte van een hanglamp heeft niet alleen invloed op de look van de lamp. Dit bepaalt namelijk ook hoeveel licht de lamp afgeeft. Koopt u een te kleine lamp? Dan zal uw eettafel slecht verlicht zijn, waardoor u nauwelijks iets ziet. Koopt u juist een te grote lamp? Dan baadt u in het licht en verliest uw woning veel sfeer. Laat het formaat van de lamp dus afhangen van de tafel die onder de lamp komt te staan. Des te groter de tafel: des te groter de lamp. Of ga gewoon voor meerdere kleine hanglampen naast elkaar.

2. Let op de lichtsterkte

Niet iedere lamp geeft dezelfde hoeveelheid licht. Dat is afhankelijk van allerlei factoren, zoals de vorm van de lampenkap. Een gesloten lampenkap zorgt ervoor dat het licht direct richting de tafel wordt gestuurd. Kiest u juist een opengewerkte lampenkap uit, of houdt u van de knusse look van gloeilampen zonder kap? Dan ontstaat er een zachter licht dat zich door de hele ruimte verspreidt. Wilt u het licht van uw robuuste hanglamp op ieder moment van de dag kunnen aanpassen? Ga dan voor een dimbare lamp.

3. Bepaal de juiste lengte

Ook de lengte van hanglampen is erg variabel. Het design van sommige lampen maakt het lastig om de hoogte van de lamp in te stellen. Kies daarom een model uit dat de juiste lengte heeft. Dit is gemiddeld een hoogte van 70 tot 80 centimeter boven de eettafel. Bij een salontafel is het gebruikelijker om de hanglamp nog iets hoger op te hangen, zodat ze de zichtlijnen in uw woning niet verstoren. Houd hierbij een hoogte aan van 100 tot 120 centimeter boven de tafel.

4. Een passende stijl

U weet nu precies welk formaat en welk soort licht u het mooiste vindt, maar dan komt de lastigste klus nog: de stijl van uw nieuwe hanglamp. Wanneer u van de industriële look houdt, zijn metalen lampen de beste keuze. Vooral zwarte exemplaren met zichtbare gloeilampen horen helemaal bij deze stijl thuis. Wilt u juist voor strak en modern gaan? Ga dan voor een aluminium hanglamp met strakke lijnen.