Tips voor het kopen van een robuuste kast

Welke robuuste kast voldoet aan jouw wensen?

Een kast is niet alleen een handig meubelstuk waarin je spullen op kunt bergen. Deze items functioneren namelijk ook als decoratie en beïnvloeden de sfeer in jouw woning. Daarom is het zo belangrijk om een model te vinden dat op jouw wensen aansluit. Ben je op zoek naar industriële kasten en weet je niet helemaal welke stijl bij je past? Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen.

De industriële trolley

Niet iedere kast hoeft groot en opvallend te zijn. Wanneer je een simpel bijzettafeltje zoekt of een kleine nis in jouw woning wilt opfleuren, is een trolley een goede keuze. Deze stoere kasten staan op wieltjes en hebben meestal één of twee plateaus. Ook trolley's zijn dus goed om te gebruiken wanneer je mooie decoraties op de kast wilt plaatsen. Wil je de trolley ook gebruiken voor het opbergen van praktische spullen? Ga dan voor een model met gesloten deurtjes. Een bijkomend voordeel van deze kasten is dat ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Wil je jouw interieur veranderen en wil je al jouw meubilair een nieuwe plek geven? Dan rijd je de trolley gewoon naar zijn nieuwe plaats.

De industriële locker

Metaal speelt een belangrijke rol in ieder industrieel interieur. Daarom is het niet gek dat je steeds vaker een locker terugvindt wanneer je op zoek bent naar robuuste kasten voor uw interieur. Deze ijzeren kasten hebben gesloten deuren en zijn in sommige gevallen ook voorzien van een opdruk. Een combinatie van cijfers en letters op de deurtjes, wekt de illusie dat deze kasten echte vintage items zijn. Dankzij donkere kleuren en een verweerde uitstraling, zijn deze kasten perfect wanneer je echt een stoer statement wilt maken in jouw woning.

De industriële stellingkast

De stellingkast is een ideale keuze wanneer je een mooie manier zoekt om jouw favoriete accessoires tentoon te stellen. Deze open kasten hebben namelijk zichtbare planken die je volledig op jouw manier kunt inrichten. Hierbij is het mooi om een gedeelte van de kast te vullen met manden, waarin jouw praktische zaken op kunt bergen. De rest van de open ruimte is vervolgens gemakkelijk aan te kleden met plantjes, kaarsen en vintage accessoires. Het is mogelijk om een volledig metalen stellingkast aan te schaffen. Hou je juist van industriële kasten met een warmere uitstraling? Ga dan voor een model met een metalen stelling en houten planken. Je ziet dit type kast ook steeds vaker gebruikt worden als industriële boekenkast. 

Het industriële dressoir

Een dressoir past perfect in ieder interieur, dus ook wanneer je gaat voor een industriële look vind je vast een geschikt item voor in jouw woning. Een dressoir met glazen deurtjes combineert de voordelen van een dichte kast en een open look. Terwijl je je spullentjes kunt laten zien staan ze toch veilig in de kast. Wil je toch liever al je spullen uit het zicht opbergen? Ga dan voor een mooi robuust dressoir met dichte (schuif)deuren.