Vijf tips voor meer licht en ruimte in jouw interieur - Industriële meubels

Vijf tips voor meer licht en ruimte in uw interieur

Heb je het gevoel dat jouw woning erg klein is, of merk je dat de kleuren somber en ingetogen aanvoelen? Je hoeft jouw huis niet te gaan verbouwen om meer ruimte en licht te creëren. Er zijn namelijk een aantal simpele trucjes op het gebied van styling en meubels, die ervoor zorgen dat jouw huis vanzelf lichter aanvoelt. Hier vind je vijf handige tips op een rijtje.

1. Decoreer met spiegels

Spiegels reflecteren licht en zorgen er daardoor automatisch voor dat jouw woning lichter aan zal voelen. Bovendien zorgt het weerspiegelde beeld ervoor dat een kleine ruimte meer diepgang krijgt. Het is mogelijk om jouw woning breder of hoger te laten lijken met spiegels. Zo creëer je hoogte door verticale spiegels in een ruimte te plaatsen, terwijl horizontale spiegels een kamer breder aan laten voelen.

2. Kies voor lichtdoorlatende gordijnen

Verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat al het natuurlijke licht van buiten wordt geblokkeerd. Dat is natuurlijk precies wat je wilt voorkomen wanneer jouw woning donker aanvoelt. Vervang je oude gordijnen daarom met lichtdoorlatende exemplaren met een lichte kleur. Zo heb je nog altijd evenveel privacy, zonder in te leveren op natuurlijk licht.

3. Combineer met lichte meubels

Hou je van stoere meubels zoals een leren bank of een metalen salontafel? Combineer deze donkere meubelstukken dan simpelweg met lichtere tegenhangers. Zo zien witte eetkamerstoelen er prachtig uit in combinatie met een donkerbruine eettafel en is het mogelijk om een donkere eetbank op te fleuren met een licht vloerkleed. 

4. Geef uw muren een lichte kleur

Het ruimtegevoel in een kamer wordt voor een groot deel bepaald door de kleur van uw muren. Dit komt doordat lichte kleuren licht weerkaatsen, terwijl donkere kleuren licht blokkeren. Kies daarom lichte tinten uit wanneer je jouw woning ruimer aan wilt laten voelen. Met hoogglans verf versterkt u dit effect bovendien nog wat meer. De verf hoeft niet per sé wit te zijn, want ook pastelkleuren zoals lichtblauw zijn geschikt voor deze truc. 

5. Plaats glazen deuren

Des te opener uw woning is, des te ruimtelijker het aan zal voelen. Deze openheid creëer je door houten deuren te vervangen met deuren van glas. Zelfs een deur met een groot glazen venster kan al een verschil maken. Zo stroomt het licht van de ene naar de andere kamer en voorkom je dat jouw woning klein en gesloten aanvoelt.