Ontdek de voordelen van een industriële eikenhouten tafel

Ontdek de voordelen van een industriële eikenhouten tafel

Wanneer je op zoek bent naar een prachtige houten tafel voor jouw woning, kom je al snel uit bij een eiken tafel. Dat is niet voor niets, want deze houten tafels hebben ontzettend veel te bieden. Ze hebben een warme uitstraling en een veelzijdige look. Dat zijn niet de enige voordelen die eikenhouten tafels met zich meebrengen.

Geschikt voor iedere woonstijl

Een eiken tafel is als een ongeschreven blad. Met behulp van de juiste accessoires en eetkamerstoelen, creëer je precies de stijl die bij jouw past. Zo zijn dit de ideale stoere houten tafels voor in een industriële woning. Ga in dat geval voor een licht tafelblad met een metalen onderstel. Combineer dit met donkere leren stoelen en een paar robuuste accessoires voor de perfecte look. Ga je liever voor strak en modern? Kleed de tafel dan aan met accessoires gemaakt van chroom, hang er een minimalistische lamp boven en houd het bij grijze eetkamerstoelen.

Gemakkelijk te onderhouden

Houten tafels hebben de reputatie dat ze lastig te onderhouden zijn. Dat geldt niet voor eikenhout. Dit is namelijk hardhout, wat betekent dat het tafelblad niet gevoelig is voor krassen een deuken. Bovendien is de natuurlijke textuur van een eikenhouten tafel prachtig. Het blad hoeft dus niet keer op keer gepolijst en gebeitst te worden. Het enige wat deze stoere houten tafels nodig hebben, is af en toe een beetje olie. Zo behouden ze hun glans en krijgen ze een prachtige diepe kleur.

Altijd een unieke tafel

Het grote voordeel van natuurlijke houten tafels is dat deze allemaal hun eigen verhaal hebben. Dat geldt al helemaal voor eikenhouten tafels. Eikenhout komt namelijk in talloze kleuren en heeft een prachtig patroon. Wanneer je voor een tafel met een volledig natuurlijk tafelblad gaat, zul je een textuur zien die je nergens anders tegenkomt. Hierdoor is geen enkele tafel hetzelfde, waardoor je zeker weet dat je een unieke eyecatcher in huis heeft gehaald. 

Duurzame tafels

Duurzaamheid staat tegenwoordig hoog in het vaandel, ook wanneer het op meubilair aankomt. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om meubels te kopen die lang meegaan en die jaar na jaar mooi blijven. Een eiken tafel voldoet perfect aan deze eisen. Deze houtsoort zal namelijk zijn vorm goed behouden, aangezien het niet krimpt of uitzet. Hierdoor ontstaan er ook nooit scheuren of barsten in het tafelblad. Tegelijkertijd is de tafel eenvoudig te reinigen.