Buffelleer Station7

Wat is Hand geschuurd leer?

Het sterke buffelleer van Station7 wordt in onze Italiaanse looierij na de kleuring op een speciale wijze behandeld en vervolgens met de hand geschuurd. Deze ambachtelijke methode levert een stoere maar chique uitstraling op met een aangenaam zachte touch. Buffelleer heeft een natuurlijke uitstraling waarbij oneffenheden die in de natuur zijn ontstaan zichtbaar blijven. Denk aan bijvoorbeeld insectenbeten, schrammen en littekens. Hierdoor is elke leren eetkamerstoel die je bij Station7 koopt uniek. Ook al kun je de natuurlijke markeringen zien, het leer blijft van de hoogste kwaliteit. Handmade. Na het kleuren krijgt het leer nog een extra beschermlaag met UV-protectie. Dit beschermt tegen vocht en gaat verkleuring tegen.

Natuurlijke markeringen en plooivorming

Hand geschuurd leer is gemaakt van dierenhuiden. En omdat geen dier gelijk is, zijn ook echte leren meubelen allemaal anders. Zelfs het leer van twee gelijke stoelen verschilt van elkaar. De natuurlijke markeringen, die zichtbaar zijn in onze leren meubels, worden onder meer veroorzaakt door insectenbeten, rimpels, huidplooien en genezen littekens. Dit maakt onze producten uniek; je ziet als het ware het leven dat de rund geleid heeft, terug in je meubel.

Het leer van een nieuwe stoel of bank ziet er meestal strak uit. Maar dat blijft niet zo. In de loop van de tijd zal er een natuurlijke plooivorming ontstaan. Door erop te zitten oefen je namelijk druk op het leder uit en geef je warmte af. Ook de vulling van de kussens wordt zachter. En dat terwijl het leer juist wat ruimer is aangebracht om te voorkomen dat de stiknaden scheuren. Tijdens het gebruik ontstaat er vanzelf meer rek wat onvermijdelijk tot plooien leidt. Ook dat hoort bij een natuurproduct als leder.

Onderhoud van leer

Voor het natuurproduct leer is onderhoud heel belangrijk. Je leren meubelen blijven het langst mooi als je ze goed verzorgt. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Deze zijn verkrijgbaar in onze showroom of via onze website, klik hier om de producten te bekijken.

Nog 7 extra tips om lang van je meubels te genieten:

  • Zonlicht en verschillende soorten kunstlicht laten leer verbleken. Stel daarom leren zitmeubels niet aan de directe inwerking van licht bloot. Zo voorkom je dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren beschadigen je meubels. Zelfs de meest robuuste leersoorten zijn daar niet tegen bestand.
  • Teveel warmte droogt natuurlijke ledervezels. Zet je leren zitmeubels daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Is het toch noodzakelijk om een bank bij een radiator te plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers adviseren wij een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius.
  • Gebruik nooit agressieve stoffen op het leer. Geen terpentine, chloor of andere chemische middelen.
  • Pas op met scherpe voorwerpen op het leer zoals riemen of ritsen. Deze kunnen het leer beschadigen.
  • Als er een vlek op je meubel komt, ga dan niet hard wrijven. Verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige, maar zeker niet te natte doek.