Jeans Stof

Meubels maken van jeans stof? Waarom niet?! Deze stoere stof is als kleding één van de meest gedragen stoffen en is praktisch met alles te combineren. Dit geldt ook voor jeans in je huis. Stoer, fijn te combineren en jeans is ook hier dé ultieme basic. 

Jeans stof kan toegepast worden in verschillende kleuren en dus niet alleen in het standaard blauw! Bij Station7 hebben we juist een divers kleurenpalet van jeans. Kies uit de kleuren: Navy, Grey, Aqua, Dolphin, Graphite, Anthracite, Beige, Desert, Hunter of Winered. Zo kies je precies de stof die bij jouw smaak past en past het straks perfect in jouw interieur.


Station7 jeans / denim

Wat is Jeans stof?

Jeans stof, vaak ook Denim genoemd, is een veelzijdige stof die je natuurlijk goed kent uit de modewereld. Jeans stof bestaat voor 100% uit katoen. Denim bestaat uit een weefsel waarbij twee garengroepen haaks op elkaar staan. Door de ‘stonewash finish’ heeft deze stof een industriële en vintage uitstraling en heeft iedere meter stof een ander uniek aspect. Katoen is een erg stevig materiaal en ventileert goed bij gebruik. Daarom is het ook een ideaal materiaal voor meubels! Een bank van jeansstof is een echte eyecatcher in een interieur!

Onderhoud van Jeans / Denim stof

Het is van belang dat de jeansstof regelmatig licht wordt geborsteld. Gebruik altijd een meubelborstel en borstel voorzichtig met de pool/vleug mee. Bij stofzuigen altijd een zachte borstel (meubelmondstuk) gebruiken in combinatie met een lage zuigkracht. Stofzuig met beleid en met de pool mee zodat de stof zo min mogelijk wordt opgeruwd. 

Zijn er vlekken in de denimstof? Laat dan nooit de vlek opdrogen. Verwijder eerst de vaste bestanddelen zoveel mogelijk met een lepel. Plaatst daarna direct een licht vochtige badstof handdoek op de vlek en laat deze voor een paar uur liggen, zodat deze de vlek volledig kan oplossen. Zorg dat je nooit te hard over de stof of vlek wrijft, dit kan de stof beschadigen. 


Jeans bij Station7