Hockers

Hocker kopen bij Station7

Wil je een hocker kopen? Kijk dan in het brede assortiment van Station7. Wij hebben namelijk verschillende soorten hockers. Van een ronde grote poef met een vriendelijke uitstraling tot een vierkante of rechthoekige leren hocker welke robuust en elegant tegelijk is. Verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en met . Als ook uit diverse stiksels. Een unieke poef kopen doe je bij Station 7 in de online winkel of bezoek één van onze stores.

De kleinere, moderne versies van de poef staan bekend om hun veelzijdigheid en bruikbaarheid. Ze worden gewaardeerd om het feit dat ze in vrijwel elke kamer van het huis kunnen worden geïntegreerd. Waar ze dienen als bijzetstoel, als accentstuk voor een knus hoekje of als vervanging voor de salontafel of zelfs voor het nachtkastje.

 

Geschiedenis van de hocker poef

Hocker wordt ook wel poef genoemd en is een standaard meubelstuk geworden dat vrijwel iedereen heeft, maar dat was niet altijd zo. De oorsprong van de hocker poef komt uit het Ottomaanse rijk waar het een centraal zit meubel was. De eerste hockers werden tegen een muur geplaatst, waarbij de muur dienst deed als rugleuning.

In het Engels heet een hocker een ‘ottoman’, wat verwijst naar de geschiedenis van de hockers. De poef is namelijk vernoemd naar het rijk zelf en was oorspronkelijk een laag houten platform vol kussens. De hockers evolueerden om meer comfort te bieden en zijn nu dan ook veelzijdiger en praktischer. Vandaag de dag wordt een poef gedefinieerd als meubelstuk met een gevoerde zitting, zonder rugleuning en armleuningen.

 

Multifunctionele leren poef

Een leren poef is een multifunctioneel meubelstuk welke je kan gebruiken tijdens het tv-kijken, als voetenbankje om te loungen op de bank of als extra zitplaats wanneer gasten langskomen. Een veel geziene combinatie is een bank met hocker. Een leren poef neemt niet veel ruimte in de kamer en oogt bovendien minimalistisch. En daarom een ideale aanvulling bij een leren bank.

Een hocker leer is een prachtig accessoire, waarmee de kamer net iets meer sfeer krijgt. Bij Station7 kan je kiezen uit verschillende soorten hockers. Kies een stoffen poef of ga voor een industriële uitstraling met een leren poef. Je kan kiezen uit Vintage art, Industrial leather of geschuurd leer. De bewerking van het buffelleer gebeurt bij Station7 met de hand, zodat oneffenheden die in de natuur zijn ontstaan zichtbaar blijven. Hierdoor krijgt de leren poef een bijzondere vintage look.

 

Hockers in verschillende kleuren

Naast een stoffen of leren poef kan je ook kiezen uit verschillende kleuren hockers. Kies een neutrale kleur, zoals een bruin leren poef of een grijze poef. Wil je meer kleur of dat de hocker opvalt? Koop dan bijvoorbeeld voor een hocker groen of een poef met een kleurrijk patroon.

Hockers zijn ontworpen om multifunctioneel te zijn. Gebruik de poef als een voetenbankje, als extra zitplek of als bijzettafel. Maar ook als extra decoratie accent in de woonkamer of laat het een vleugje kleur toevoegen aan je slaapkamer of werkkamer.