Eiken tafel

Eiken tafel is een blikvanger

Een eiken tafel is veel meer dan alleen een plek om aan het einde van een lange dag een hapje aan te eten. Het is een multifunctioneel en centraal meubelstuk in huis. Het is het middelpunt om met je gezin aan te eten, het is een thuiswerkplek of het startpunt van een nieuw bedrijf. Een eiken tafel is dan ook een echte blikvanger in huis of op kantoor.

Dat is ook waarom Station 7 een stap verder gaat met onze grote selectie eiken tafels, allen gemaakt van 100% massief eikenhout uit Europa. Omdat het echte leven niet altijd gepaard gaat met een set bijpassende placemats en onderzetters, zijn onze eikenhouten tafels afgewerkt met een beschermende waslaag. Ze kunnen daardoor tegen een stootje, zonder dat ze beschadigen. Het prachtige robuuste hout blijft jarenlang de aandacht trekken als blikvanger.

 

Eikenhouten tafel geschikt voor iedere inrichting

Eikenhouten tafel past in ieder interieur. Van een moderne, traditionele tot een landelijke inrichting. Bij ons vind je voor iedere woning een geschikte oud eiken tafel. Van een kleine ronde eiken tafel tot een grote rechthoekige eetkamertafel. Bij ons kan je dan ook terecht voor compacte modellen tot een grote eettafel voor 12 personen.

Naast de grootte van de oud eiken tafel is het belangrijk om te kijken naar de vorm. Ronde of vierkante tafels zijn ideaal voor kleinere ruimtes en meer intieme gelegenheden. Als je kamer lang of smal is, of je hebt gewoon meer ruimte om mee te spelen, dan zijn de rechthoekige eettafels een goede oplossing. Creëer een sfeervolle ontmoetingsplaats met een extra lange industriële eikenhouten tafel.

 

Eiken tafel op maat

Een eiken tafel op maat laten maken bij Station 7 is geen probleem. Ben je op zoek naar een speciale afmeting, zodat deze perfect past in jouw woon- of eetkamer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij maken een tafel eikenhout op maat voor jou. Het voordeel van eikenhouten tafels op maat is dat je de exacte afmeting kan uitkiezen, welke naadloos past in jouw interieur.

Het onderstel van iedere eettafel is tevens volledig te personaliseren. Maak de keuze uit een X-poot, U-poot of speelse A-poten. Houd bij de inrichting altijd rekening met de breedte en plaatsing van de tafelpoten. Tafels met een voetstuk, slankere poten of poten aan de uiteinden zorgen over het algemeen voor meer zitplaatsen.

 

Eiken tafel behandelen

De tafels die wij leveren kunnen worden voorzien van een beschermende lak. Maar waarom moet ik dan de eiken tafel behandelen en onderhouden, hij is toch beschermd? Dat laatste klopt, maar om de levensduur van de eikentafel te verlengen, dien je deze bescherming in stand houden. Zo zorg je er namelijk voor dat de massief eiken tafel bestand is tegen stoten, krassen en vocht. Eiken tafelbladen hebben namelijk vele poriën waardoor het vocht snel kan worden opgenomen indien de bescherming onvoldoende is.

Tafels die opnieuw zijn voorzien van olie kunnen na het onderhoud er weer een lange tijd tegenaan en lijken vrijwel als nieuw. Houd de eiken tafel lang mooi, door er geen hete pannen op te plaatsen zonder een onderzetter te gebruiken. Wees ook voorzichtig met frisdrank glazen, want de kringen die deze glazen veroorzaken kunnen in de tafel trekken. Verder is het goed om ervoor te zorgen dat de eikenhouten tafel niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuur schommelingen en een te hoge of lage luchtvochtigheid.

 

Eiken eettafel

Eikenhout is een zeer stevig en robuust natuurlijk materiaal, dat naar mate de tijd vordert alleen maar nog mooier wordt. Een eiken eettafel brengt veel warmte met zich mee en heeft een natuurlijke uitstraling. Geniet van de strakke lijnen en het tijdloze uiterlijk van een eikenhouten tafel van Station7.

Bij onze houten tafels kan je kiezen uit oud, nieuw of robuust eiken. Wij maken gebruik van Europees eikenhout en alle lakken die wij gebruiken zijn op waterbasis. Door de handmatige behandeling behoudt het materiaal zijn natuurlijke uitstraling. Heb je nog vragen over onze tafels of wil je meer informatie ontvangen over een eiken tafel op maat? Neem vrijblijvend contact met ons op.