Onderhoud van het Ambachtelijk hand gepoetst buffelleer en Geschuurd leer

Voor het natuurproduct leer is onderhoud heel belangrijk. Je leren meubelen blijven het langst mooi als je ze goed verzorgt. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Deze zijn verkrijgbaar in onze showroom of via onze website, klik hier om de producten te bekijken.

Nog 7 extra tips om lang van je meubels te genieten:

  • Zonlicht en verschillende soorten kunstlicht laten leer verbleken. Stel daarom leren zitmeubels niet aan de directe inwerking van licht bloot. Zo voorkom je dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren beschadigen je meubels. Zelfs de meest robuuste leersoorten zijn daar niet tegen bestand.
  • Te veel warmte droogt natuurlijke ledervezels. Zet je leren zitmeubels daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Is het toch noodzakelijk om een bank bij een radiator te plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers adviseren wij een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius.
  • Gebruik nooit agressieve stoffen op het leer. Geen terpentine, chloor of andere chemische middelen.
  • Pas op met scherpe voorwerpen op het leer zoals riemen of ritsen. Deze kunnen het leer beschadigen.
  • Als er een vlek op je meubel komt, ga dan niet hard wrijven. Verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige, maar zeker niet te natte doek.

Onderhoud van eikenhout

De tafels van Station7 worden geleverd in diverse kleuren en worden voorzien van verschillende beitskleuren. In alle gevallen worden ze afgelakt met een blanke matte componentenlak. Het onderhoud beperkt zich tot normaal reinigen met een vochtige doek. Bij oud eiken tafels kan het nodig zijn om kruimels etc. te verwijderen met een stofzuiger met een zacht opzetstuk. Gebruik nooit een agressief schoonmaakmiddel, dit kan ervoor zorgen dat de laklaag oplost waardoor vlekken in het hout trekken. Gebruik ook geen middelen met een schurende werking. Het is belangrijk dat hout kan ademen, anders kan het hout gaan barsten. Zorg er dus voor dat het hout nooit langere tijd wordt afgedekt met bijvoorbeeld een plastic tafelkleed. Verder is het belangrijk ook geen warme voorwerpen (pannen) direct op het hout te plaatsen. Hierdoor ontstaan kringen die niet meer te verwijderen zijn. Hout verkleurt onder invloed van daglicht.


Onderhoud van metaal

Onderhoud van het metaal is door de bewerking van poedercoat niet nodig.