Retro tafel

De retro woonstijl is al weer een tijdje helemaal terug van weggeweest. Vormen, kleuren en materialen uit de jaren 50 en 60 zijn weer terug te vinden in onze interieurs. Maar wat zijn nu de kenmerken van een retro tafel? Hoe creëer je de retro woonstijl in je huis? Lees verder om hier achter te komen.

 

Vintage eettafel

In de retro woonstijl komen veel tafels voor met ronde hoeken. Denk hierbij eens aan een ronde of ovale tafel. De ovale tafel is minder strak dan een rechthoekige tafel maar bied wel meer ruimte dan een ronde tafel. De slanke poten van de tafels en stoelen die zo typerend voor de retro woonstijl. Juist door deze vormgeving lijken meubels minder kolossaal en creëer je een open en transparant interieur. Onze retro eettafels hebben een robuust eiken houten tafelblad. Robuust eiken hout is zeer geschikt voor dagelijks gebruik en zal vele jaren meegaan. De bladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Een mooi industriële lamp met lichtbollen erboven en de eethoek is helemaal af.

 

Hoe creëer je de retro woonstijl in je huis?

De woonstijl retro gaat gepaard met mooie grafische dessins, houten meubels, ronde vormen én retro kleuren.

Ga voor kleur en grafische dessins! Warme tinten (oranje en okergeel) zorgen meteen voor een geborgen en nostalgisch gevoel. Combineren mag, door bijvoorbeeld gebruik te maken van behang en tapijten met de typische seventies prints zoals cirkels en zigzag motieven.

Maak gebruik van tijdloze materialen, zoals een houten tafel. Uit vergane schuren en scholen haalt Station7 de mooiste oude eikenhouten balken waar de historie en het karakter van afspat. Zichtbare noesten, nerven en scheuren maken deze tafels echt authentiek.

Een retro woonstijl kan niet zonder een paar mooie blikvangers. Denk aan een vintage platenspeler, maar ook aan een verzameling oude vazen in verschillende hoogtes, kleuren en materialen.

Ben je bang dat het geheel wat onrustig wordt door alle verschillende kleuren en vormen? Dan helpen onze interieuradviseurs je graag, om het passende interieur voor jou te vinden.

 

Vintage salontafel

Typische materialen voor de retro stijl zijn natuurlijke materialen. Houten salontafels zijn echte klassiekers die in vrijwel elke woonkamer passen. Hout is robuust en creëert een rustige, natuurlijke sfeer. Hierdoor combineert een salontafel zeer goed met andere meubels. Lichte houten salontafels passen bijzonder goed bij stoffen banken. Iets donker hout ziet er eleganter uit en kan heel goed worden gecombineerd met leren banken in vintage of industriële stijl.

 

Interesse in een retro tafel?

Kies voor een retro tafel in je eetkamer van Station7.nl. Bestel de tafel eenvoudig online. Wil je de tafels eerst nog even in het echt bekijken? Bezoek dan een van onze stores. Wil je advies over het inrichten van jouw eigen retro interieur, maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Wij helpen je graag en met de glimlach verder in jouw zoektocht naar de tafel van jouw dromen.

Om de retro eetkamerset helemaal af te maken. Bekijk ook eens ons assortiment bruine, groene en cognac leren eetkamerstoelen!