Robuuste tafels voor een industrieel interieur

Een robuust houten tafel is de blikvanger in de kamer. Dit kan een eettafel zijn, maar ook een salontafel bij de bank, een bartafel in de mancave of een bijzettafeltje bij een fauteuil. Het robuuste uiterlijk van een houten tafel kan gecreëerd worden door verschillende elementen. Denk hierbij eens aan onbewerkt oud hout in combinatie met een metalen onderstel. Een robuuste tafel hoeft niet altijd van massief hout te zijn: ook de dikte van het tafelblad bepaalt de uitstraling van de robuuste houten tafel. Een robuuste eettafel van Station7 is volledig te personaliseren. Van de kleur beits, het onderstel tot aan de afmetingen niets is te gek. Of jij nu een salontafel wilt hebben met aan A-poot in de kleur grey of een eettafel van 3 meter wilt met een x-poot met een industrial wash. Het kan allemaal bij Station7.

 

Eikenhouten robuuste tafel

Zichtbare noesten, nerven en scheurtjes in het oud eiken houten tafelblad is perfect voor een robuuste uitstraling. Hoe groffer de afwerking van het eettafelblad, hoe stoerder en robuuster de eethoek wordt. Zo hebben sommige stoere salontafels een blad gemaakt van sloophout of van de doorsneden van een boomstam. Deze robuuste uitstraling past perfect bij een stoer industrieel interieur. Zoek je juist een tafel die ingetogen is? Dan is een model van bewerkt eikenhout een goede keuze. Dit soort bewerkte tafels zijn meestal behandeld met een hoogglans lak, voor een extra luxe uitstraling. Wel vergt een houten tafel enig onderhoud en is een temperatuur van rond de 20 graden het beste voor je meubel.

 

Hoe combineer ik een tafel met een robuuste uitstraling?

In een grote ruimte komen grote meubels vaak het best tot hun recht. Zet een grote houten tafel neer.  Daar horen natuurlijk even imposante stoelen bij. Robuuste cognackleurige leren stoelen zijn daar een perfect voorbeeld van. Ze vallen op, maar ze nemen de aandacht niet weg van de tafel. Geweldig! Blauw is voor veel mensen een favoriete kleur als het gaat om het interieur. Het nadeel van deze kleur is echter dat hij een kamer al snel kil en koel over kan laten komen. Iets wat je natuurlijk niet wilt als het aankomt op je eetkamer. Met velvet stoelen is er een mooie balans gevonden tussen kil en warm. De kleur oogt in eerste instantie wat kil, maar de zachte stof van de stoelen compenseert dit ruimschoots. Daarnaast zorgen de warme kleuren van de accessoires en het hout voor extra warmte en een perfect evenwicht.

 

Koop eenvoudig jouw perfect robuuste tafel bij Station7

Heb jij de perfect robuuste tafel gevonden bij Station7. Bestel hem dan eenvoudig online via onze website. Wil jij hem toch liever eerst even in het echt bekijken? Of wil je advies van onze woonadviseurs? Kom dan gerust langs voor een lekker kopje koffie en advies in onze stores. Wil je er verzekerd van zijn dat er een woonadviseur voor jou klaarstaat? Maak dan gemakkelijk een afspraak via de afspraak maken pagina.