Tips om een industriele eetkamerbank te vinden

Hoe vind je de perfecte eetkamerbank?

Vind je het leuk om uw woning in te richten met meubels die net wat anders zijn dan gebruikelijk? Dan zijn eetkamerbanken misschien wel iets voor jou. Het voordeel van deze banken is dat ze een knusse uitstraling hebben, terwijl ze ook weinig ruimte in beslag nemen. Je kunt de eetkamerbank natuurlijk bij jouw eettafel neerzetten, maar het zijn ook de perfecte meubelstukken om een leeshoek mee in te richten. Maar hoe vind je de juiste eetkamerbank voor jouw interieur? 

Hout, leer of stof?

Eetkamerbanken worden in allerlei uitvoeringen gemaakt. Wanneer je op zoek bent naar een robuuste eetkamerbank, kom je al snel uit bij hout, leer of stof. Een houten bank is een mooie tegenhanger wanneer je een metalen eettafel hebt, maar is ook de ideale keuze voor een zithoek. Heb je juist een houten eettafel? Dan is het verstandig om voor leer of stof te gaan. Leren eetkamerbanken hebben een stoere uitstraling en passen perfect binnen een industrieel interieur. Wilt je jouw interieur juist iets zachter maken? Dan is stof een goede keuze, zoals velvet. Dit materiaal is breed inzetbaar en past bij talloze woningen, van modern tot landelijk

Met of zonder rugleuning?

Niet alleen de stof van een eetkamerbank kan variëren, ook de vorm verschilt. Hierbij moet je vooral een keuze maken tussen eetkamerbanken met en zonder rugleuning. Hou je van minimalistisch en ingetogen? Dan is een bankje zonder leuning een goede optie. Het voordeel van deze bankjes is dat je ze eenvoudig verplaatst en dat ze zelfs een plekje onder de tafel kunnen krijgen. Hierdoor zijn ze ideaal voor kleinere woningen. Wil je jouw stoere eetkamerbank juist gebruiken als een eyecatcher? Dan is het een goed idee om een model met rugleuning uit te kiezen. Deze banken vallen meer op en bieden bovendien meer zitcomfort.

Tegen de muur of juist niet?

In veel woningen wordt de eetkamerbank vrijwel automatisch tegen de muur aan geplaatst. Dat heeft zo zijn voordelen, want op deze manier neemt de bank relatief minder ruimte in beslag. Het is dus ook niet gek dat eetkamerbanken vaak gebruikt worden in kleinere ruimtes. Toch is het ook ontzettend sfeervol om uw eetkamerbank een prominente plek in je woning te geven. Plaats de bank aan de zichtbare kant van de tafel. Zo speel je met de traditionele tafelbezetting en laat je dit pronkstuk nog meer opvallen.