Bruine leren banken

Het klassieke meubelstuk, een bruine leren bank

Een bruine leren bank is een klassiek meubelstuk, dat je vaak ziet in traditionele interieur ontwerpen. Maar een leren bruine bank kan ook in moderne of eigentijdse inrichting worden opgenomen, mits het een juist ontwerp is. Het geeft de kamer namelijk een zeer elegante uitstraling. Het is deze bijzondere combinatie van materiaal en kleur die dit effect heeft.

Leer wordt gezien als een elegant en zelfs luxueus materiaal. Dit is omdat het vroeger erg duur was en alleen rijke mensen lederen meubels in hun huizen konden veroorloven. Vandaag de dag zijn lederen meubels voor iedereen bedoeld, maar het luxe beeld is nog altijd hetzelfde gebleven.

 

Bank bruin leer past in ieder interieur

Een bank bruin leer kan je onderverdelen in drie kleurtinten, namelijk warm bruin, koel bruin en houtbruin. Een favoriete tijdloze versie van warm bruin is karamel. De zachte boterachtige tint trekt gewoon je aandacht. Of je de kleur nu gebruikt voor kussens, een relax fauteuil, een kunstwerk of op de muur, karamelbruin is één van de vriendelijkste en meest gastvrije bruine kleur van allemaal.

Koele bruintinten voor rust

Bruin is van nature een warme kleur, omdat de basis geel/oranje is. Maar er zijn tal van koele bruintinten die goed werken in ruimtes die een rustgevende esthetiek zoeken. Koele bruintinten hebben een grijze uitstraling en zien er vaak goed uit in een kamer waar het kleurenpalet koele grijstinten en blauw omvat. De koele kleuren geven een serene en ontspannen sfeer.

Hout bruine leren bank

De houtbruine kleur is vrijwel onverslaanbaar als het gaat om neutraliteit. Donker of licht, warm of koel, een bank bruin is een integraal onderdeel van veel succesvolle interieurs. Denk maar een donkerbruin bankstel in een moderne woonkamer. Wil je advies over welke kleur bruine leren bank je moet kiezen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze woonexperts.

 

Leren bank bruin, symbool van elegantie

Een leren bank bruin heeft de kleur van de aarde en wordt geassocieerd met de herfst en de natuur. De kleur bruin wordt ook ervaren als een sobere neutrale tint. Wat interessant is, is dat onderzoeken aantonen dat bruin de minst geliefde kleur is, de favoriete tint van slechts 1% van de mensen. Toch blijft bruin een symbool van elegantie.

Bruin wordt ook geassocieerd met nederigheid, omdat deze kleur door monniken werd gedragen. Maar wat de geschiedenis van de kleur ook is, één ding is zeker; een bruine leren bank voegt absoluut elegantie toe aan je woonkamer.

Station7 heeft diverse leren bruine banken in haar assortiment, die stuk voor stuk een gracieuze uitstraling hebben. Van een 2-zits bank tot een grote 5 zits bank en losse fauteuils.

 

Combineren met een cognac leren bank

Een cognac leren bank is erg populair, en dat is op zich niet zo gek. Dit komt omdat een cognac bruin leren bank in verschillende interieurstijlen past. En omdat deze bank bruin gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Vaak zien we een leren bank cognac kleur terug bij een industrieel interieur.

Bij een industriële inrichting wordt veel gebruikt gemaakt van stoere, harde en grove materialen. De warme uitstraling die een cognac kleurige bank heeft, maakt het geheel stijlvol. Bovendien brengt het de juiste balans voor een warme en sfeervolle inrichting. Maar een leren bank cognac past met zijn warme kleur juist ook goed bij andere interieurstijlen. Zoals bij een zwart-wit interieur, bij pasteltinten en grijze kleuren.

Bekijk ons assortiment bruine leren banken in de online winkel of breng een bezoek aan onze store in Epe.