Eikenhout
Eikenhout

De houten tafel is het centrale middelpunt van je gezin, je familie en vrienden. Er wordt aan gegeten, gelachen, gehuild en gefeest. De eikenhouten tafel is niet zomaar een houten object; het is een aanvulling op je gezin. Wij maken deze echte houten tafels: uniek in zijn soort, kwalitatief en tijdloos. Met liefde, vakmanschap en veel energie produceren wij deze stoere tafels. Voor jou en ook een beetje voor onszelf, omdat we elke houten tafel weer waarderen en omarmen.

Al onze tafel onderstellen kunnen worden gecombineerd met alle soorten eiken tafelbladen. Heb je zelf een bijzonder onderstel dat je wilt combineren met onze bladen? Geen probleem! Je kunt bij Station7 ook losse tafelbladen bestellen.

Wil jij alvast dat stoere hout komen proeven? Kom dan gezellig langs in onze showrooms, we helpen je graag!

Stoer robuust eiken

Heb je wat minder zin in het hele ruige werk van oud eiken? Dan hebben wij de oplossing: robuust eikenhout.

Dit is niets minder dan een nieuw eiken tafelblad dat wij laten bewerken door de beste vakmensen. Met de benodigde materialen gaan zij aan de slag met dit hout om er een robuust blad van te maken. De natuurlijke noesten blijven behouden en men stopt pas met bewerken tot er een glimlach van voldoening op hun gezicht verschijnt. Handmade op en top! En wil je een boomstamafwerking? Geen probleem, meld het gewoon even

Stoer nieuw eikenhout

Ga je helemaal voor het gladde werk, dan hebben wij de stoere nieuw eiken tafel voor je in petto. Dit nieuw eiken tafelblad gaat door een grote schuurmachine die zorgt voor een vlakkere afwerking alvorens het blad een kleurtje krijgt. Hij blijft stoer want ook hier zijn de natuurlijke noesten (natuurlijk) nog aanwezig. Gladjes kennen wij namelijk niet…


Vochtigheid

Hout werkt altijd in meer of mindere mate, dat is afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Als de luchtvochtigheid veel hoger is dan 60% of lager is dan 40% of continue schommelt, dan kan dat zorgen voor scheuren of barsten. Een constante luchtvochtigheid en temperatuur van rond 20 graden is het beste voor je meubel.

Stoer oud eikenhout

De zoektocht naar het oud eiken van Station7 is heel bijzonder. Wij struinen Oost-Europa af op zoek naar dat speciale stukje hout. Uit oude boerderijen, schuren en vergane scholen halen we de mooiste oude balken waar de historie en het karakter afspat. Zichtbare noesten, nerven en scheurtjes; dat is de voorwaarde van oud uniek eikenhout.

Onderhoud van eikenhout

De tafels van Station7 worden geleverd in diverse kleuren en worden voorzien van verschillende beitskleuren. In alle gevallen worden ze afgelakt met een blanke matte componentenlak. Het onderhoud beperkt zich tot normaal reinigen met een vochtige doek. Bij oud eiken tafels kan het nodig zijn om kruimels etc. te verwijderen met een stofzuiger met een zacht opzetstuk. Gebruik nooit een agressief schoonmaakmiddel, dit kan ervoor zorgen dat de laklaag oplost waardoor vlekken in het hout trekken. Gebruik ook geen middelen met een schurende werking. Het is belangrijk dat hout kan ademen, anders kan het hout gaan barsten. Zorg er dus voor dat het hout nooit langere tijd wordt afgedekt met bijvoorbeeld een plastic tafelkleed. Verder is het belangrijk ook geen warme voorwerpen (pannen) direct op het hout te plaatsen. Hierdoor ontstaan kringen die niet meer te verwijderen zijn. Hout verkleurt onder invloed van daglicht.’’

Hout is een natuurlijk materiaal. Iedere boom is uniek in kleur, patroon en structuur. Het is normaal dat er verschillen optreden tussen de houten delen. Het tafelblad is een natuurlijke weergave van het specifieke hout waarvan de tafel is gemaakt. De tafel bij u thuis kan dus afwijken qua kleur, patroon en structuur van de tafel die u bij ons in de showroom hebt bekeken.

Gratis online woonadvies waar en wanneer jij wilt

Heb je een vraag over een van de producten die je hebt gezien? Wil je meer weten over kleuren, materialen of afmetingen,.
Of wil je advies bij je aankoop? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. We helpen je graag.

 

 
 
 

TELEFONISCH CONTACT

Bel ons: 0487 72 51 77

Maandag t/m zondag (Openingstijden)

 
 
 

EVEN APPEN

WhatsApp: 06 36 45 22 87

Direct vanaf je mobiele telefoon, snel en makkelijk

 
 
 

SAMEN CHATTEN

Chat live met een adviseur

Maandag t/m zondag (Openingstijden)

 
 
 

MAIL CONTACT

Mail ons: info@station7.com (Binnen 1 werkdag reactie)