stoelen
Stoelen

Welke eettafel kies je uit?

De eetkamer is een primaire ruimte in huis waar mensen samenkomen om gesprekken te voeren, te dineren en tijd met elkaar door te brengen. Om een ruimte te creëren die bevorderlijk is voor dat concept, moeten we onze aandacht richten op de hoofdrolspeler in de eetkamer; de eettafel.

Bij Station7 kan je verschillende soorten houten eettafels kopen. Van een klein model tot een grote ovale eettafel. Bovendien heb je ook de mogelijkheid om je eigen eetkamertafel set samen te stellen. Van de vorm tot de grootte van het tafelblad, als ook het onderstel kan je volledig personaliseren.

Houten eettafel samenstellen

Bij en gezellige eethoek, hoort uiteraard een stijlvolle houten eettafel. Bij Station7 kan je kiezen uit de bijzonder mooie collectie houten eettafels. Maar je hebt ook de optie om jouw tafel zelf samen te stellen. Ben je op zoek naar een industriële eettafel hout? Dan heb je een model nodig met een metalen onderstel, een houten tafelblad en robuuste afwerking.

Hoe stel je een eetkamertafel samen? Voor het tafelblad uit een oud-eiken, nieuw-eiken of boomstam eiken eetkamertafel. Zodra je weet welk soort tafelblad je wilt, bepaal je de afmeting ervan en kies je het onderstel uit. Maak jouw keuze uit X-poten, U-poten of speelse A-poten. Complementeer jouw houten tafel met prachtige leren eetkamerstoelen, zoals onze eetkamerstoelen met armleuning en wieltjes of ga voor de optie van eethoek met bank.

 

Eetkamertafel vorm

Voor de vorm van de eetkamertafel kan je bij Station7 kiezen uit een eettafel rond, een vierkante, rechthoekige of ovale vorm. We lichten de verschillende soorten vormen eetkamer tafels toe.

Ronde eettafel

Wil je graag een eetkamertafel voor een kleine ruimte? Ga dan voor een ronde eettafel. Je kunt hier namelijk gemakkelijk omheen bewegen en een paar extra industriële leren eetkamerstoelen bijschuiven. Een ronde vorm is comfortabel voor iedereen omdat de poot zich vaak in het midden bevindt. Iedereen kan dus gemakkelijk bij het gehele tafelblad komen. Gesprekken kunnen aan een ronde houten tafel centraal gehouden worden, wat het ook nog eens een gezellige eetkamertafel maakt. De ronde eettafel heeft geen hoeken waar kinderen zich aan kunnen bezeren.

Ovale eettafel

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een ovale eettafel. Net als bij een ronde eettafel, kun je gemakkelijk om deze tafel heen bewegen en zijn er geen hoeken waar kinderen zich aan kunnen stoten. Iedereen kan gezellig aanschuiven omdat er gemakkelijk extra eettafel stoelen bij geplaatst kunnen worden. Ook is de tafel vanwege de ovale vorm geschikter voor een smalle ruimte dan de ronde. Het nadeel is dat deze eetkamer tafel, net als een ronde, niet gemakkelijk te verlengen is en niet tegen de kant aan kan worden geschoven.

 

Vierkante eettafel

Voor een vierkante eettafel heb je géén lange wand nodig. Daardoor is deze vorm eetkamertafel erg geschikt voor kleine ruimtes. Ook kun je deze tafel gemakkelijk tegen de muur aanschuiven om extra ruimte te creëren. Door de gelijke breedte en lengte geef je de ruimte een symmetrische uitstraling. Meer ruimte nodig aan de eiken eetkamer tafel? Dan kan een vierkante tafel gemakkelijk worden uitgebreid door twee eettafels aan elkaar te schuiven. Het nadeel van deze vierkante vorm is dat je minder makkelijk eettafel stoelen kunt aanschuiven. Ook kunnen kinderen zich makkelijk stoten aan de scherpe hoeken van het vierkante tafelblad.

Rechthoekige eettafel

Van alle vormen is de rechthoekige al jaren de meest populaire. Als je ervan houdt om te decoreren, dan is deze tafel zeker een goede optie voor jou. Op de rechthoekige eettafel kun je namelijk veel spullen kwijt. Deze vorm is het meest geschikt vanaf zes personen en kan het best geplaatst worden in een ruimtelijke eetkamer. Wie liever hoog zit, kan in plaats van een laag model ook kiezen voor een bartafel met industriële look.

 

Eettafel kopen

Voor eettafel kopen kan je uiteraard terecht in onze online winkel, maar je kan ook een bezoek brengen aan de stores in Druten of Wateringen. Zo ontdek je meteen hoe je een houten eetkamertafel op een trendy manier kunt stylen met diverse accessoires. Onze woonstylisten geven je ook graag advies hierover.