Lounge banken

stoelen
Stoelen

Nieuwe loungebank kopen

De loungebank is één van de belangrijkste meubelstukken die elke woonkamer moet herbergen. Het kiezen van een lounge bankstel is een kwestie van zorgvuldig de kamer en de indeling analyseren. Houd daarbij rekening met het ontwerp en de stijl van de ruimte. Het is belangrijk dat al deze details harmonie in de kamer tot stand brengen en daarom moet je ze allemaal zorgvuldig onderzoeken.

Bij Station7 kan je terecht voor diverse soorten banken. Van een heerlijke hoekbank lounge tot en met een 2-zits of zelfs een rechte 5-zits bank. Ook de bekleding is bij een nieuwe loungebank kopen van belang. Bij ons kan je kiezen tussen stoffen banken of een lounge banken leer. Bovendien is het bij Station7 mogelijk om zelf je nieuwe loungebank met industriële look samen te stellen.

 

Maat loungebank woonkamer kiezen

Bij het bepalen van de maat van de loungebank woonkamer dien je rekening te houden met verschillende aspecten. Kijk bijvoorbeeld naar de hele kamer en bedenk hoeveel ruimte je de bank wilt laten innemen. En of er nog andere meubels zijn die je daar bij wilt plaatsen, bijvoorbeeld een relax draaifauteuil. Misschien wil je wel een stijlvolle salontafel erbij zetten.

Er zijn verschillende bankvormen om uit te kiezen. Rechthoekige loungebanken zijn erg populair, maar een L-vormige bank doet het ook goed. Afhankelijk van hoe groot je de lounge bank wilt hebben en hoe je deze geplaatst wilt hebben, kan het misschien een halve cirkel of zelfs een cirkel rondom de salontafel vormen.

 

Oriëntatie loungebank binnen

Bij het kopen van een nieuwe loungebank binnen is de plaatsbepaling van belang. Misschien moet dit wel de eerste stap zijn bij een nieuwe loungebank kopen. Bepaal waar de bank komt te staan, zodat je weet waar je op moet letten. Als je normaal gesproken graag voor de tv zit, dan moet je de loungebank binnen daar positioneren.

Wellicht vind je het leuk om je vrienden te ontvangen om urenlang met elkaar te kletsen. Creëer dan een gezellige zithoek bij de open haard. Wees echter voorzichtig, want het plaatsen van een bank parallel aan de open haard in een lange en smalle kamer kan de kamer nog smaller maken. Het is dan beter om te kiezen voor een kleine loungebank gecombineerd met bijvoorbeeld een bruin leren fauteuil. Plaats tevens de loungebank binnen niet te dicht bij de openhaard. De warmte kan namelijk het leer uitdrogen.

 

Industriële lounge banken kopen

Bij Station7 kan je terecht voor industriële lounge banken kopen. De bekleding van de kleine of grote loungebank is van belang voor het bepalen van de sfeer van de kamer. Als je bijvoorbeeld wilt dat de kamer er elegant en stijlvol uitziet, kies dan voor een leren bank. Door een stoffen bank toe te voegen ontstaat er direct een warme sfeer in de ruimte. Voeg daarbij een aantal leuke accessoires toe en het is helemaal af.

Bij lounge banken kopen moet de stijl bij de woonkamer passen. Dus als je woonkamer minimalistisch is, dient het lounge bankstel ook dezelfde kenmerken te hebben. Natuurlijk kun je ook proberen verschillende stijlen te mixen en matchen door bijvoorbeeld een Victoriaanse loungebank in een moderne setting te zetten. Wil je woonadvies ontvangen bij lounge bankstel kopen? Neem dan contact op met onze interieur stylisten, zij helpen je graag verder.