Leren Banken

Waarom kiezen voor een leren bank

Een leren bank is uniek, gaat lang mee en staat bij iedere interieurstijl. Leer is misschien wel één van de meest onbegrepen materialen, ondanks het feit dat het al sinds het begin der tijden bestaat. Enkele van de meest voorkomende misvattingen over lederen meubels heeft te maken met leefbaarheid. Veel mensen denken dat leer niet kind- of huisdiervriendelijk is, of dat het moeilijk te onderhouden is.

Dit is een misvatting, het is namelijk het tegenovergestelde, want ‘leer slijt in, niet uit’. Bij Station7 gebruiken we de ‘less is more’-benadering als het gaat om de zorg voor leer. Af en toe je leren bank afstoffen en het leer conditioneren, dat is alles wat je hoeft te doen. Krassen, morsen en andere ongelukjes slijten na verloop van tijd door het gebruik.

 

Geschuurd leren bank

Bij Station7 is een geschuurd leren bank gemaakt van kwaliteitsleer en heeft daardoor een lange levensduur. Dankzij de karakteristieke en stoere uitstraling van een leren bank kan je het bij iedere woonstijl toepassen. En met de verschillende kleuren, zit er altijd wel een kleur bij die bij jou in de smaak valt.

Voor een geschuurd leren bank kan je bij ons kiezen uit maar liefst elf kleuren, namelijk Olive, Moro, Walnut, Dark Green, Superblack, Tabac, Tin, Cosmos, Dark Blue, Tanganica en Zenzero. Hand geschuurd leer is gemaakt van dierenhuiden, waarbij buffelleer een natuurlijke uitstraling heeft. Omdat geen enkel dier exact hetzelfde is, verschilt iedere lederen bankstel ook van elkaar. De natuurlijke markeringen maken een geschuurd leren bank uniek.

 

Leren bank schoonmaken en leer behandelen

Het grote voordeel van een leder bankstel is dat deze eenvoudig schoon te maken is en relatief stofvrij is. Hoe kan je het beste een leren bank schoonmaken? Heb je een vlek op de cognac leren 2 zits bank of bruine leren fauteuil? Wrijf dan niet over de vlek, maar maak het voorzichtig schoon met een tissue of dep het buffelleer schoon met een vochtige doek. Maak nooit gebruik van een natte doek, dit kan namelijk het leren bankstel beschadigen.

Leer is een natuurproduct waarbij je in de loop der tijd natuurlijke plooivormingen ontstaan. Het leer behandelen doe je dan ook met een onderhoudsmiddel voor leer. Door vier keer per jaar leeronderhoud te plegen houd je de leren bank het langs mooi. Het onderhoudsmiddel leer is verkrijgbaar in onze online winkel of fysieke stores.

 

Leren bank kopen

Bij Station7 een leren bank kopen, welke is gemaakt van geschuurd leer. Dit betekent dat het lederen bankstel is gemaakt van sterk buffelleer, welke in onze Italiaanse looierij na de kleuring op een speciale wijze is behandeld en vervolgens met de hand wordt geschuurd. Deze ambachtelijk methode levert een stoere, maar eigentijdse en unieke uitstraling op met een aangename zachte touch.

Een leren bankstel kopen kan rechtstreeks in onze online shop of kom een keer langs in één van onze stores in Druten of Wateringen. Ook kan je bij ons terecht voor stoffen banken of stel je eigen leren bankstel samen. Kies de kleur van het buffelleer, de grootte van het bankstel, het materiaal van de poten en het soort stiknaad. We adviseren je graag in één van onze stores of op afstand via contact met onze klantenservice.