Ovale tafels

Stijlvolle houten ovale tafel

Wil je niet kiezen tussen een rechthoekige of een ronde tafel? Sluit dan een goed compromis en kies voor een stijlvolle houten ovale tafel. In veel opzichten is een ovale houten tafel namelijk het beste van twee werelden.

Een ovale eettafel combineert de eenvoud van een rechthoekig tafelblad met het comfort van een ronde tafel.

Wat de functionaliteit betreft lijkt deze erg op een rechthoekig model, maar het heeft één groot voordeel. Een houten tafel ovaal neemt namelijk minder ruimte in, waardoor het visueel de beste optie is. Daarom is een ovale tafel uitermate geschikt voor gebruik in kleine ruimtes.

 

Tafel ovaal hout

Wie wil nu niet een modieuze tafel ovaal hout in zijn woning of kantoor hebben? Een ovale tafel heeft hetzelfde speelse effect van een rond tafelblad, maar biedt daarentegen meer ruimte. Ideaal voor een uitgebreid diner met vrienden of familie. Een vergadertafel ovaal hout staat ook bijzonder mooi op kantoor. Je kan hier absoluut een goede brainstormsessie houden met collega’s.

Een ovale tafel heeft een strakke en robuuste uitstraling. Zeker als je kiest voor een ovale houten tafel met zwarte metalen poten. Bij Station7 maken we onze houten meubels met de hand. Hoge kwaliteit is daardoor gegarandeerd. Kies zelf het tafelblad en onderstel uit, dat in jouw interieur past.

 

Eiken tafel ovaal

De eenvoud van eikenhout en de verfijnde vorm maken een eiken tafel ovaal een perfect meubelstuk voor iedere ruimte.. In principe zijn er twee hoofdtypen bij een ovaal tafelblad. Namelijk de vorm die dichtbij een rechthoekig of rond tafelblad ligt.

Er is geen gestandaardiseerde ovale vorm en dat betekent dat er veel verschillende variaties mogelijk zijn. Doordat een eiken ovale tafel zo veelzijdig en uniek is, kan je ze in diverse ruimtes toepassen. Zoals een grote vergaderzaal, woonkamer, eetkamer, keuken of werkkamer.

 

Eetkamertafel ovaal

Een eetkamertafel ovaal is ongelooflijk veelzijdig. Door de unieke vorm zien ze er overal mooi uit. Of het nu gaat om een formele setting, een informele inrichting, een kleine kamer of een grote open ruimte. Naast deze veelzijdigheid zijn er nog tal van andere voordelen.

De afgeronde randen van een ovale eettafel verzacht bijvoorbeeld een hard en lineair decor. Dankzij de mooi gebogen lijn, doorbreekt een ovalen eettafel de hoekige lijnen van de andere meubelstukken. Door de gebogen randen is een ovale tafel uitermate geschikt voor toepassing in kleine ruimtes.

 

Tafel ovaal

Een tafel ovaal heeft geen scherpe hoeken, waardoor deze geen vooraf gedefinieerd aantal stoelen afdwingt. Heb je een onverwachte gast? Dan schuif je eenvoudig een extra stoel aan. Niet alles hoeft bij elkaar te passen met een houten tafel ovaal. Je kan er gerust stoelen met een rechte lijn of eetkamertafel stoelen met diverse accentkleuren aan toevoegen.

De voordelen van een tafel ovaal zijn talrijk en dat geldt ook voor de ontwerpen waaruit je kunt kiezen bij Station7. Bestel direct online jouw meubelstuk in de online shop. Heb je vragen over onze tafels of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Ovale tafel is een symbool van veelzijdigheid en verfijning

Wil je meer weten over industrieel wonen? Lees dan onze blogs voor tips en inspiratie!

  1. Zachte materialen in een industrieel interieur: velvet stof
  2. Kleuren combineren in een interieur: hoe werkt dat?
  3. Natuurlijke materialen: de woontrend van 2020
  4. Ontdek de voordelen van een industriële eikenhouten tafel
  5. Zo vind je jouw perfecte industriële tafel
  6. Tips en trends: de salontafel