Geschuurd leer
Ontdek Geschuurd leer


Geschuurd leer

Het sterke buffelleer van Station7 wordt in onze Italiaanse looierij na de kleuring op een speciale wijze behandeld en vervolgens met de hand geschuurd. Deze ambachtelijke methode levert een stoere maar chique uitstraling op met een aangenaam zachte touch... Je kunt bij Station7 kiezen uit elf verschillende kleuren van het hand geschuurde leer: Olive, Moro, Walnut, Dark Green, Superblack, Tabac, Tin, Cosmos, Dark Blue, Tanganica en Zenzero. Zo wordt jouw geschuurd leren meubel precies naar jouw smaak gemaakt en past het straks perfect in jouw interieur.

Wat is geschuurd leer?

Hand geschuurd leer is gemaakt van dierenhuiden. Buffelleer heeft een natuurlijke uitstraling waarbij oneffenheden die in de natuur zijn ontstaan zichtbaar blijven. En omdat geen dier gelijk is, zijn ook meubelen van leer allemaal anders. Zelfs het geschuurd leer van twee gelijke stoelen verschilt van elkaar. De natuurlijke markeringen, die zichtbaar zijn in onze geschuurd leren meubels, worden onder meer veroorzaakt door insectenbeten, rimpels, huidplooien en genezen littekens. Dit maakt onze producten uniek; je ziet als het ware het leven dat het rund geleid heeft, terug in je meubel.

Geschuurd leer voelt erg zacht aan. Het leer is opgeruwd en hierdoor krijgt jouw leren meubel een stoere uitstraling.


Onderhoud van geschuurd leer

Het geschuurd leer van een nieuwe stoel of geschuurd leren bank ziet er meestal strak uit. Maar dat blijft niet zo. In de loop van de tijd zal er een natuurlijke plooivorming ontstaan. Door erop te zitten oefen je namelijk druk op het leder uit en geef je warmte af. Ook de vulling van de zitkussens wordt zachter. En dat terwijl het leer juist wat ruimer is aangebracht om te voorkomen dat de stiknaden scheuren. Tijdens het gebruik ontstaat er vanzelf meer rek wat onvermijdelijk tot plooien leidt. Ook dat hoort bij een natuurproduct als leder.

Voor het natuurproduct leer is onderhoud heel belangrijk. Je leren meubelen blijven het langst mooi als je ze goed verzorgt. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Deze zijn verkrijgbaar in onze showroom of via onze website, klik hier om de producten te bekijken. Ben je enthousiast over hand geschuurd leer en wil je het materiaal in het echt bekijken? Bestel dan eenvoudig online gratis leerstalen. Bezoek ook eens onze showrooms in Druten (bij Nijmegen) of Wateringen. Hier kun je de look & feel van onze industriële hand geschuurde meubels zelf ervaren. Kom bijvoorbeeld eens proefzitten op een hoekbank bruin geschuurd leer of een andere geschuurd leren bank.


Gratis online woonadvies waar en wanneer jij wilt

Heb je een vraag over een van de producten die je hebt gezien? Wil je meer weten over kleuren, materialen of afmetingen,.
Of wil je advies bij je aankoop? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. We helpen je graag.

 

 
 
 

TELEFONISCH CONTACT

Bel ons: 0487 72 51 77

Maandag t/m zondag (Openingstijden)

 
 
 

EVEN APPEN

WhatsApp: 06 36 45 22 87

Direct vanaf je mobiele telefoon, snel en makkelijk

 
 
 

SAMEN CHATTEN

Chat live met een adviseur

Maandag t/m zondag (Openingstijden)

 
 
 

MAIL CONTACT

Mail ons: info@station7.com (Binnen 1 werkdag reactie)