Eetkamerst met stoelen en eetbank

stoelen
Stoelen

Eetkamerset met bank

Eetkamerset met bank, omarm diversiteit

Je verwacht een eetkamerset met bank op een terras of in een lounge bar te zien. Maar om de een of andere reden niet zozeer bij iemand thuis. Individuele eetkamertafel stoelen met of zonder wieltjes genieten vaak de voorkeur boven een eettafel bank. Maar uiteindelijk is het allemaal gewoon een kwestie van voorkeur en optimalisatie van een ruimte.

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat een eetkamerbank slechts een hybride is tussen een stoel en een bank. Op basis daarvan zijn er veel gevallen waarin ze de ideale ontwerpoptie zijn voor een bepaalde ruimte of stijl.

 

Compleet eetkamerset met bank

Een compleet eetkamerset met bank kan heel praktisch zijn in de keuken of woonkamer. Vooral wanneer het de ruimte tussen de eettafel en een muur inneemt. Individuele stoelen passen daar moeilijker. Tegelijkertijd maakt een eetkamerbank de ruimte netjes en bovendien gezellig.

Een eetkamerset compleet met bank is daarom ideaal voor ruimtes die wat kleiner zijn en een strakke muur bevatten. Aan de muurzijde kan je eenvoudig de bank plaatsen. Het neemt niet veel ruimte in en het staat ook nog eens strak en modern. Een eetkamerset hoeft daarom tegenwoordig niet veel ruimte meer in beslag te nemen.

 

Eethoek bank

Hoewel we het erover eens zijn dat een eethoek bank geschikt is voor verschillende soorten eetruimtes, raden we aan om één eettafel bank aan de ene kant van de tafel te plaatsen. Terwijl aan de andere kant eetkamerstoelen worden gebruikt.

Dit om een ‘boxed-in look’ en sfeer te voorkomen die de ruimte weinig vrijheid en flexibiliteit biedt. En bovendien minder comfort geeft. Ook symmetrie ziet er niet altijd goed uit. Combineer daarom een eetkamerset met bank en stoelen. Wil je advies over hoe je het beste je eetkamer ruimte kan indelen? Vraag de interieur specialisten van Station7 om advies.

 

Eettafel met bank

Het combineren van een eettafel met bank is goed voor de diversiteit van de inrichting. Dat betekent echter niet dat je geen bijpassende eetkamerset kunt hebben. Dit kan zelfs helpen om een samenhangende en comfortabele sfeer in de kamer te behouden.

Maar zelfs als je een bijpassende stoelen kiest voor bij de eetkamerset met bank, dan hoeven deze meubelstukken niet allemaal identiek aan elkaar te zijn. Overweeg bijvoorbeeld om twee contrasterende kleuren te combineren, zodat je een stijlvolle eethoek creëert.

 

Gezellige eetkamerbank met rugleuning

Een eetkamerbank met rugleuning zit niet alleen comfortabel, maar het is ook een aanvulling op de eetkamertafel. Een eetkamerset met bank is net wat speelser dan een eettafel met stoelen zonder armleuning. Probeer altijd een geheel van je eetkamerhoek te maken. Cohesie kan vervolgens op verschillende manieren in een ruimte worden gehandhaafd.

Bijvoorbeeld met een eetkamerbank die past bij de grijze accentmuur, de lichte gordijnen, het vloerkleed en de natuurlijk eetkamer stoelen. Met centraal in het midden de handgemaakte houten eetkamertafel, welke bij het geheel past. Breng een bezoek aan onze showrooms in Druten of Wateringen waar ter inspiratie verschillende opstelling tentoongesteld staan.