Bestel gemakkelijk retro eetbanken van Station7

Retro eetbank

Wat houdt een retro eetbank in? Retro is nieuw en wordt sinds de jaren ‘60 tot op de dag van vandaag geproduceerd. Wat kenmerkt een retro woonstijl?

  • Minimaal bewerkt hout waardoor nerven zichtbaar zijn;
  • Opvallende motieven op behang, vazen en potten;
  • Geometrische vormen en ronde vormen;
  • Oranje, cognac en olijfgroen maar ook grijzig geel en loodgrijs, pastelkleuren en authentieke blauwtinten.

Retro eetbank hebben doorgaans een vrolijke, levendige look en feel, met felle kleuren, mooie rondingen en het is vooral een eyecatcher. Denk aan de stoffen, leer en texturen die in de jaren 60 en 70 veel werden gebruikt. Een van de makkelijkste manieren om je eetkamer bank een retro look en feel te geven, is door eetkamerbank in Vintage Art kleuren te kiezen. Denk hierbij aan een eetbank in cognac, olijfgroen of authentiek blauw.

Voordelen van een eethoek met bank

Wil jij jouw eethoek leuk inrichten met meubels die net iets anders zijn dan gebruikelijk? Dan is een eettafel bank echt iets voor jou. Het voordeel van deze retro eetkamerbank is dat ze weinig ruimte in belang nemen en ook nog eens een hele knusse uitstraling hebben. Je kunt de retro eetbank natuurlijk bij jouw eettafel en eetkamerstoelen zetten. Maar wist jij dat het ook de perfect meubels zijn om een leeshoek mee in te richten. Een andere mogelijkheid is om de eetbank als halbankje te gebruiken. Een halbankje is niet alleen sfeervol, maar ook nog eens heel handig als zitmeubel om je schoenen aan te trekken.

Ons assortiment retro eetkamerbanken:

  • Retro eetkamerbanken hebben wij in allerlei uitvoeren van leer tot stof. Leren eetkamerbanken hebben een stoere uitstraling en passen goed bij een retro interieur. Wil jij jouw interieur juist was zachter maken? Dan is velvet stof (ook wel fluweel genoemd) een goede keuze. Dit materiaal is breed inzetbaar en past heel goed bij een retro uitstraling.
  • Kies jij liever voor een eetbank met of zonder rugleuning? Het voordeel van een retro keukenbank zonder rugleuning is dat je ze eenvoudig kunt verplaatsen en zelfs onder de tafel kan schuiven. Super voor wat kleinere woningen. De retro eetbank met rugleuning heeft als voordeel dat deze banken meer zitcomfort bieden.

Een hoek eetbank is ook mogelijk

Naast twee- en driezits eetbanken hebben wij ook hoek eetbanken. Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hoek eetbank staat heel leuk in combinatie met een donker ronde tafel. Uiteraard kan een retro hoek eetkamerbank ook goed samen met een rechthoekige tafel in oud eiken hout.

Eettafel bank van Station7 aanschaffen

Ben jij helemaal verliefd geworden op de retro eetkamerbanken van Station7? Bestel ze eenvoudig via de webshop. Wil jij onze collectie retro eetkamerbanken toch liever eerst even op je gemak van dichtbij bekijken? Kom dan gewoon eens langs bij een van de Station7 stores in Druten of Wateringen.