Velvet stof

Al een aantal jaren is velvet een trendy stof in diverse interieurstijlen. Het is een heerlijk zachte stof die goed combineert met andere materialen en zeker ook heel goed past binnen een industrieel interieur!
Ontdek zelf de combinatie tussen velvet stof en onze industriële materialen, zoals eikenhout, metaal, en leer.

Je kunt bij Station7 kiezen uit zeven verschillende kleuren velvet stof: Hunter, Petrol, Anthracite, Cognac, Niagara, Blush en Moss. Welke velvet kleur is jouw favoriet?
Velvet stof van Station7
Station7 velvet stoffen

Wat is Velvet stof?

Een van de veelgestelde vragen in onze showroom is: wat is velvet stof? Velvet stof is een stof van 100% polyester met een luxe uitstraling. Velvet wordt ook wel velours of fluweel genoemd. Velvet stof past goed binnen een landelijke, robuuste, stoere of moderne inrichting.

Door zijn samenstelling met nylon is velvet stof ongekend sterk en zeer gemakkelijk in onderhoud. De textuur van de stof, die er elke keer anders uitziet door lichtinval, voelt heerlijk zacht aan. Onze velvet meubels zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Combineer een houten tafel eens met velvet eetkamerstoelen en je zult zien: de combinatie is een echte blikvanger!

Onderhoud van Velvet stof

Een groot voordeel van velvet stof is de gebruiksvriendelijkheid van het materiaal. Velvet stof heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Voor het reinigingen van velvet stof kan er gebruikt gemaakt worden van een vochtige doek. Na het afnemen van de vlekken moet de stof drogen en is daarna weer klaar voor gebruik! Wil je de velvet bank of velvet stoel stofzuigen? Doe dit dan op de laagste stand, met een breed mondstuk. Zo loop je de minste kans op beschadiging van de velvet stof. 

Ben je enthousiast over de stof velvet en wil je hem in het echt bekijken? Bestel dan eenvoudig online gratis velvet kleurstalen. Bezoek ook eens onze showrooms in Druten (bij Nijmegen) of Wateringen. Hier kun je de look & feel van onze velvet meubels zelf ervaren.
Station7 velvet stof meubels