Onze website gebruikt cookies volgens onze cookie verklaring voor een betere en persoonlijke ervaring op onze website. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. - Meer informatie - Akkoord

Buffelleer Station7

Echt leder

Hoe worden onze leren meubels gemaakt?

Het verwerken van het buffelleer start met schoonmaken, zouten en splitsen. Daarna wordt het leer gelooid en na een periode van drogen ontvangen wij het leer ongekleurd in onze fabriek. Onze collega’s gaan vervolgens aan de slag om het leer te snijden, knippen, stikken, en te vullen met een passende en comfortabele vulling. Het resultaat van al deze stappen is bijvoorbeeld een zitting voor een stoel of fauteuil of een bankkussen voor een bank.

Om het leer de gewenste kleur te geven wordt het leer daarna handmatig met een kleur ingewreven. Deze unieke kleurmethode zorgt ervoor, dat het leer zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Het is niet te voorkomen dat er kleurverschil bestaat. Je kunt bij ons leerstalen aanvragen om een goed idee te krijgen van de kleur. Echter, houd rekening met een afwijking in de kleur door de verschillende kleurnuances binnen één huid. 

De natuurlijke markeringen blijven zichtbaar en zorgen ervoor dat ieder meubelstuk een unieke natuurlijke en stoere look krijgt. Na het kleuren brengen we een beschermlaag op, zodat het meubel beschermd is tegen bijvoorbeeld knoeien, maar ook tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht en krassen. Wij adviseren om het meubel niet in direct zonlicht te plaatsen.

Natuurlijke markeringen en plooivorming

Leder is gemaakt van dierenhuiden. En omdat geen dier gelijk is, zijn ook echte lederen meubelen allemaal anders. Zelfs het leder van twee gelijke stoelen verschilt van elkaar. De natuurlijke markeringen, die zichtbaar zijn in onze leren meubels, worden onder meer veroorzaakt door insectenbeten, rimpels, huidplooien en genezen littekens. Dit maakt onze producten uniek; je ziet als het ware het leven dat de buffel geleid heeft, terug in je meubel.

Het leder van een nieuwe stoel of bank ziet er meestal strak uit. Maar dat blijft niet zo. In de loop van de tijd zal er een natuurlijke plooivorming ontstaan. Door erop te zitten oefen je druk op het leder uit en geef je warmte af. Ook de vulling van de kussens wordt zachter. En dat terwijl het leer juist wat ruimer is aangebracht om te voorkomen dat de stiknaden scheuren. Tijdens het gebruik ontstaat er vanzelf meer rek wat onvermijdelijk tot plooien leidt. Ook dat hoort bij een natuurproduct als leder.

Onderhoud van leer

Voor het natuurproduct leer is onderhoud heel belangrijk. Je leren meubelen blijven het langst mooi als je ze goed verzorgt. Gebruik daarom gemiddeld 4 keer per jaar onderhoudsmiddel voor het leer. Deze zijn verkrijgbaar in onze showroom of via onze website, klik hier om de producten te bekijken.

Nog 7 extra tips om lang van je meubels te genieten:

  • Zonlicht en verschillende soorten kunstlicht laten leer verbleken. Stel daarom leren zitmeubels niet aan de directe inwerking van licht bloot. Zo voorkom je dat het materiaal versneld verkleurt en/of verbleekt.
  • Nagels van huisdieren beschadigen je meubels. Zelfs de meest robuuste leersoorten zijn daar niet tegen bestand.
  • Teveel warmte droogt natuurlijke ledervezels. Zet je leren zitmeubels daarom nooit te dicht bij warmtebronnen. Is het toch noodzakelijk om een bank bij een radiator te plaatsen, let dan op voldoende ruimte tussen vloer, radiator en zitmeubel, zodat de lucht goed kan circuleren en de vochtbalans in de ruimte en in het meubel zo maximaal mogelijk wordt.
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid. Voor woonkamers adviseren wij een luchtvochtigheid van 45-55%, de ideale temperatuur ligt tussen de 18-22 graden Celsius.
  • Gebruik nooit agressieve stoffen op het leer. Geen terpentine, chloor of andere chemische middelen.
  • Pas op met scherpe voorwerpen op het leer zoals riemen of ritsen. Deze kunnen het leer beschadigen.
  • Als er een vlek op je meubel komt, ga dan niet hard wrijven. Verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige, maar zeker niet te natte doek.

Buffelleer Station7