Creëer de perfecte match met de perfecte robuuste lampen

Creëer de perfecte match met de perfecte robuuste lampen

Lampen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Met de juiste lampen op de juiste plekken, kun je iedere ruimte in je woning nét even dat beetje meer uitstraling, klasse en stijl geven. Maar let op! Je moet er wel voor zorgen dat de lampen een aanvulling op je inrichting zijn. Niet alle combinaties zijn geslaagd en als je de plank misslaat, doe je afbreuk aan je zorgvuldig gekozen interieurdesign. 

Met onderstaande punten in je achterhoofd, creëer je het ultieme samenspel tussen het gebruik van robuuste lampen en industriële meubels:

  • Zorg voor evenwicht en balans
  • Wissel af met hang-, wand- en stalampen
  • Wees terughoudend met verschillende lichttemperaturen in één ruimte


Leuk, zo'n lijstje. Maar hoe breng je dit in de praktijk?Zo combineer je robuuste lampen met een industrieel interieur


Robuust en industrieel vullen elkaar uitstekend aan. Beide worden gekenmerkt door functionele, ogenschijnlijke, eenvoud, sterke materialen en krachtige vormen. Zo zet je jouw industriële meubels nog beter in het licht...

Zorg voor evenwicht en balans

De grootte en het doel van de ruimte die je wilt verlichten, bepalen het aantal lampen dat je wilt gebruiken. Zorg dat er evenwicht is in de hoeveelheid licht en de plaats waar de lampen zich bevinden. Plaats kleinere lampen in de hoeken of aan de wanden en zorg voor goed licht bij een eettafel

Wissel af met hang-, wand- en stalampen

Een mooie combinatie van (ongeveer) dezelfde lampen in verschillende uitvoeringen of kleuren, geven een stijlvol aanzicht en creëren evenwicht en balans. Je kunt er ook voor kiezen om lampen in dezelfde kleur of materiaal te nemen, maar dan met een andere vorm. Je hebt dan niet overal exact hetzelfde (wat saai kan worden), maar je creëert dan een speels effect dat geen enkele afbreuk doet aan de industriële stijl.

Wees terughoudend met verschillende lichttemperaturen in één ruimte

Lichttemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin(K). Hoe meer Kelvin, hoe witter het licht en hoe minder, hoe geler het licht is. Lampen die je als sfeerverlichting gebruikt, kunnen prima warmwit zijn (ongeveer 2700K). Let er op dat je in die ruimte dan alle sfeerlampen op dat aantal Kelvin houdt. Als je in iedere hoek een andere kleur "wit" licht plaatst, dan doet dit echt afbreuk aan de sfeervolle ruimte die je voor ogen had.

Neem rustig de tijd en kijk goed naar jouw interieur. Ook voor jou, ligt de perfecte match binnen handbereik!