Ribstof meubelen terug van weggeweest

Dankzij de mooie elegante look en zachte ribbels zijn ribstof meubelen weer helemaal ‘hot’. Ribstof, ook wel bekend onder de naam Bodega, Corduroy of Ribcord, is een stof met zachte ribbels die met de lengterichting meegaan. In de jaren zeventig was rib al een trend en de stof is nu opnieuw te zien in de fashion maar ook in het interieur. Het beperkt zich niet tot één type. De stof is namelijk in allerlei vormen verkrijgbaar van een fijne of grove, tot brede of platte rib.

De hoge kwaliteit en robuustheid maakt dat ribstof ideaal is voor bekleding van diverse soorten meubels. Zoals een ribstof bank of een fauteuil ribstof. Ribstof meubelen zijn bij Station7 leverbaar in veel verschillende mooie kleuren. Zoals de eetkamerstoelen ribstof die helemaal op zijn retour zijn. Dit komt niet alleen doordat ribcord een warme en fijne uitstraling heeft, maar het is ook een zachte stof. Bovendien is een ribstof bank dankzij de vezels goed bestand tegen invloeden van direct zonlicht en blijft daardoor extra lang mooi.

Wat is ribcord?

Ribcord is een stof die bekend staat om zijn ribbels in de lengterichting. De stof voelt heerlijk lekker zacht aan. Een ribstof wordt meestal gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester, polyacryl en katoen. De ribbel structuur zorgt voor een stoere en tegelijkertijd ook een warme sfeer.

Ribcord voordelen:
– Niet gevoelig voor pilling.
– Zacht en tegelijkertijd ook stevig materiaal.
– Zeer goed bestand tegen direct zonlicht.


Bij ribstof moet je, zoals eigenlijk bij iedere stof, voorzichtig zijn met scherpe voorwerpen die de ribcord stof kunnen beschadigen. Zoals nagels van huisdieren en gespen aan broeken

Hoe combineer je een hoekbank ribstof?

Denk je bij ribstof meubelen gelijk aan een landelijk interieur? Dit hoeft helemaal niet, want met de nieuwste uitvoeringen van Station7 past een hoekbank ribstof bij iedere woonstijl. Vandaag de dag is er weer meer behoefte aan warmte en gezelligheid in huis. Daarom zie je veel warme materialen zoals rib, velvet en bouclé terug in het interieur. De natuurlijke tinten hebben hierbij de overhand, zowel in een lichte als donkere uitvoering.

Ribstof banken of stoelen zijn heel goed te combineren met verschillende woonstijlen. Bij de styling voor een chique interieur past een lichte fijne rib gecombineerd met brass en glas. Stoer en vintage mixt weer goed met grove materialen. Een landelijke stijl met witte muren en meubels verrijk je met een grove rib in een warme kleur. Kies je voor een elegante woonstijl, dan is een fijne lichte ribstof de juiste match.

Met Bodega kan je vervolgens alle kanten op. Corduroy kan in ieder geval een goede basis zijn voor de rest van je interieur en styling. Wil je weten welke kleuren mooi matchen bij jouw interieur? Vraag de gratis kleurenstaal voor ribstof meubelen op bij Station7. Ook kunnen onze woonexperts je van vrijblijvend advies voorzien.

Ribcord meubelstof onderhouden

Om ribcord meubelstof een lange levensduur te geven, is onderhoud belangrijk. De fijne opstaande haartjes hebben een gladde structuur en nemen minder snel vocht en vuiligheid op vergeleken met bijvoorbeeld wol. Mocht je op ribcord stof gemorst hebben, raak dan niet in paniek. Pak een doek die het vocht opneemt en dep voorzichtig op de plek. Eventueel kan je de plek droog föhnen waardoor de haartjes ook gelijk weer omhoog komen. Natte, geplette haartjes kunnen de illusie wekken dat er een vlek is, terwijl dit soms niet zo is.

Textiel Care kit

Station7 heeft voor het onderhoud van haar ribcord meubelstof een speciale Textiel Care kit (iProteqt). De kit bevat een protector spray. Wij adviseren om de ribcord meubelstof voor gebruik te behandelen met een protector spray. Deze biedt namelijk extra bescherming tegen vet, water, olie en andere vlekken makers. Mocht er onverhoopt toch een vlek op je ribcord hoekbank zitten, dan kan je deze eenvoudig behandelen met een vochtige doek.

Onderhoud van zitspiegel

Op de plekken waar je vaak zit, kan bij ribcord stof een zitspiegel ontstaan op bijvoorbeeld je ribcord bank. Een zitspiegel zijn platgedrukte haartjes die een zichtbare plek vertonen. Maar ook daar hebben wij een oplossing voor. Gebruik voor het opruwen van de haartjes een licht vochtig doek en wrijf over de stof zodat de haartjes weer overeind komen. Dit kan je eventueel ook doen met een kledingborstel.

Mocht je nog vragen hebben over hoe ribstof toe te passen in jouw woonstijl of over het onderhoud van ribcord meubelstof? Neem dan gerust contact op met Station7. We adviseren je graag in één van onze stores of op afstand via contact via onze klantenservice.