Industriele meubels

Tijdloze industriele meubels 

Industriele meubels, een trend die altijd indruk maakt

De industriële woonstijl definieert een esthetische trend die voorrang geeft aan elementen als scherpe lijnen, abrupte verbindingen en dynamische interacties. Deze tegenstrijdige krachten behouden elk hun eigenheid en worden tegelijk verenigd in een samenhangende compositie. Het is een opwindende stijl trend die al een hele tijd bestaat. En die waarschijnlijk altijd een sterke invloed zal blijven houden. Hoe pas je de industriele meubels toe en hoe zorg je ervoor dat de ruimte niet te kil wordt?

Hoe bereik je een industriele woonkamer?

Een industriele woonkamer kan je heel eenvoudig bereiken door industriele meubels toe te voegen. Je hoeft niet gelijk de 4 zits bank te vervangen, kleine elementen geven de ruimte al snel een industriële look. Een moderne of zelfs een traditionele woonkamer kan een vleugje ‘industrial’ krijgen in de vorm van een eenvoudige stijlvolle salontafel of een industriele hanglamp. Deze accentdetails vallen op, maar ze kunnen ook gemakkelijk met andere stijlen en invloeden worden gecombineerd. Zorg er alleen voor dat, zowel de kleuren als de texturen goed samengaan. Ben je benieuwd hoe je een industriele woonkamer kan stylen? Bekijk dan eens onze inspiratie foto’s.

Combineer warme tinten met een meubelset industrieel 

Een meubelset industrieel is gemaakt van robuuste materialen, veelal ruw en onbewerkt. Wil je voorkomen dat de industriele stijl in je woning doorslaat naar een kil interieur? De truc zit hem in het combineren met warm, maar toch stoer hout.

Bijvoorbeeld een op maat gemaakte boomstamtafel met een metalen X-poot. Plaats hierbij licht lederen eettafelstoelen met verfijnde metalen poten. Of kies voor een stoffen bekleding, zoals velvet of eco leder bull. Deze materialen hebben een warme look en zijn bij Station7 verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen. De stoffen zitting zorgt voor de zachte uitstraling, terwijl de metalen poten de industriële touch geven.

Wil je een stoere meubelset industrieel voor de woonkamer uitzoeken? Dan kan je ook kiezen voor een salontafel set met een robuust hardhout tafelblad. Combineer een ronde salontafel met een cognac leren bank. Een cognac bank leer heeft namelijk een stoere en industriele uitstraling, maar is tegelijkertijd ook heel warm. Cognac kleurt bovendien ook heel mooi met pasteltinten, waardoor je de ruimte gelijk een warme twist geeft.

Meubels industrieel in de keuken

Pas meubels industrieel toe in de keuken, aangezien deze stijl hier zeer goed past. Veel keukens hebben al invloeden van de industriële stijl, zoals zichtbare bakstenen muren en balken in het plafond. Voeg meer industriële elementen toe bij een woonkeuken. Bijvoorbeeld met een robuust eiken eethoek en industriele lampen die van bovenaf op de eettafel schijnen. Een industriele barkruk is perfect in balans, dankzij de combinatie van leer en een metalen onderstel. Je plaatst de stijlvolle barkrukken rondom een kookeiland. Ze nemen weinig plek in en zijn bovendien een eyecatcher voor iedere woonstijl.

Inspiratie voor industrieel wonen

Wil je inspiratie opdoen voor industrieel wonen? Neem dan een kijkje in onze online winkel. Wil je de verschillende soorten industriele meubels eerst zien en voelen? Kom dan langs in één van de stores van Station7 welke in Druten en Wateringen zijn gelegen. Wij hebben een groot assortiment industriele meubels gemaakt van verschillende duurzame materialen. Van een eettafel tot een vijfzitsbank en een ronde salontafel tot industriele lampen.