5 tips voor een industrieel interieur

Vijf tips voor een industrieel interieur

Dé trend van de afgelopen tijd is en blijft toch echt de industriële stijl. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! De industriële stijl geeft een stoere touch aan je woning en is perfect te combineren met andere stijlen. Daarom geven wij vijf tips om de perfecte industriële woning te creëren.

 

Tip 1) Zorg voor een industriële basis

De basiselementen van het interieur zijn de vloer, de muren en het plafond. Om een industrieel interieur te creëren, is het dus belangrijk dat deze basiselementen de eigenschappen van dit interieur bevatten. Kies dus niet voor een standaard houten vloer en perfect wit geschilderde muren, maar ga juist voor een betonnen vloer en bijvoorbeeld een muur van bakstenen. Deze industriële basis zorgt gelijk voor het juiste begin voor een industriële woning.

 

Tip 2) Kies de juiste materialen en kleuren

Om een industriële woning te creëren, gebruik je vooral robuuste materialen en donkere kleuren. Metaal (staal), leer, beton en hout zijn de perfecte materialen om voor deze woonstijl te zorgen. Een muur van bakstenen en onbewerkte materialen passen ook goed in dit rijtje thuis.

Met donkere kleuren zit je al snel goed voor een industrieel interieur. Voorkom echter dat het niet té donker en treurig wordt. Combineer de donkere kleuren bijvoorbeeld met een eyecatcher in cognac of legergroen, dit geeft juist een warme touch aan je interieur.

 

Tip 3) Kies de perfecte industriële meubels

Om je woning ook industrieel in te richten, kies je meubels uit in de materialen en kleuren zoals hierboven beschreven staat. Hiervoor ben je gelukkig bij het juiste adres, onze showrooms en website staat er vol mee! Hieronder wat plaatjes ter inspiratie van meubels van Station7.

 

De perfecte eetkamerstoelen voor een industrieel interieur! In verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. De armleuning zorgt voor de industriële touch. Leuk voor aan de eetkamertafel met verschillende kleuren stoelen of juist allemaal dezelfde kleur.

De perfecte eetkamerstoelen voor een industrieel interieur! In verschillende kleuren en materialen verkrijgbaar. De armleuning zorgt voor de industriële touch. Leuk voor aan de eetkamertafel met verschillende kleuren stoelen of juist allemaal dezelfde kleur.

 

Tip 4) Maak het af met industriële verlichting

Industriële verlichting zie je overal. Eigenlijk zie je in bijna elk huis wel een industriële hanglamp boven de eetkamertafel hangen of een industriële staande lamp in de woonkamer. Deze lampen hebben een industriële uitstraling doordat ze meestal gemaakt zijn van metaal of staal.

De bekendste variant is toch wel de fabriekslamp, die zijn naam te danken heeft aan het feit alsof het lijkt dat deze lamp zo uit de fabriek komt. Daarnaast komt de bekende staande industriële lamp ook vaak voor. Hieronder drie soorten lampen uit onze webshop ter inspiratie.

Industriële Vloerlamp Stan

 

Industriële Hanglamp Fred

 

Industriële hanglamp Mats

 

Tip 5) Accessoires en wanddecoratie

Een industrieel interieur wordt al snel vrij donker. Daarom is het belangrijk om bij de accessoires hier juist wat kleur aan toe te voegen. Dit kan je doen met leuke kussentjes, kleden of een leuk schilderij aan de muur. De kunst hiervan is om het wel simpel te houden, anders gaat het effect van het industriële interieur weg. Kies bijvoorbeeld voor okergele of groene kussentjes op de bank, een mooi schapenvachtje op een fauteuil of een mooi kleed op de vloer.

Met de juist wanddecoratie kom je al heel ver in het interieur. Je kan natuurlijk kiezen voor schilderijen en posters, maar je kan ook helemaal de andere kant op gaan en eens uit die comfort zone stappen. Denk hierbij aan hertengeweien, gereedschap, stalen accessoires of een stoer wandkleed aan de muur. Het klinkt misschien raar, maar een fiets aan de muur ophangen geeft ook een heel gaaf effect!