In een paar stappen je huis voorjaar klaar!

In een paar stappen je huis voorjaar klaar!

Heerlijk! De dagen worden al langer en de eerste voorjaarsbloemen laten zich zien. Hèt teken dat de lente in aantocht is. Een nieuw seizoen vraagt om een frisse aanpassing in het interieur. Wij helpen je graag met het voorjaar in jouw huis halen met een eenvoudig plan.

 

1. Zeg het met bloemen!

Een fris boeket voorjaarsbloemen zegt meer dan 1.000 woorden. Haal of bestel bloemen en zet deze in een mooie vaas op je eettafel. Ga je liever voor kleine bosjes her en der dan kun je helemaal los gaan met leuke verschillende kleine vaasjes met daarin een enkel bloemetje die samen weer een geheel vormen. Op bijvoorbeeld dressoir Garland van New Routz maak je je eigen bloemen stilleven en geniet je dagelijks van een portie lente in huis.

2. Kies voor licht

Zon, lente, voorjaar, oftewel: licht. Als je kiest voor lichte stoffen op de meubels creëer je in een handomdraai het ultieme lentegevoel in je huis. Zijn je eetstoelen al een tijdje aan vervanging toe, dan is dit het ultieme moment om toe te slaan. Wij hoeven je niet te vertellen dat dè trend van nu lichte natuurlijke kleuren in aaibare stoffen zijn, deze warme, zachte en luxueuze stof laat zich goed combineren met hout en andere aardse materialen. Wij hebben voor het lentegevoel gekozen met eetstoel Anna. Deze nieuwe trendy eetstoel in boucléstof Alpine is nu al een bestseller.

3.  Haal kleur in huis en upcycle je interieur

Voor de aanpakkers onder ons: Pak de verfkwasten erbij en ga aan de slag!  Als je het wat kleiner aan wilt pakken, kun je het blad van een bijzettafel van een leuk kleurtje voorzien, of het vintage dressoir van je oma in mooie kleur verven. Zo ben je ook nog goed bezig, want upcycling is ook een trend dit jaar. Wil je het wat grootser aanpakken dan is een of meerdere wanden in een de voorjaarskleuren van Histor en Flexa zijn hele goede opties.

Histor heeft de kleur Olive Sprig uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. De groene tint staat symbool voor het welzijn dat de natuur ons brengt en komt voort uit het gezond blijven in tijden van corona.

Ook Flexa heeft de kleur van het jaar 2022 bekend gemaakt. Zij hebben gekozen voor de kleur Bright Skies. Een luchtige, lichtblauwe tint die wederom voortvloeit uit de sombere Covid-periode. De kleur symboliseert een nieuw begin en weerspiegeld de eindeloze lucht om ons heen. Ook met deze tint haal je de natuur naar binnen en breng je alles tot leven.

4. Verander je indeling

Na het opruimen van de laatste winterse sierkussens, plaids en kaarsenkandelaren, vraagt het huis om een frisse start. Dit kan ook door een meubelstuk te verhuizen naar een ander deel. Of creëer dat mooie hoekje met spullen waar jij gelukkig van wordt. Stap uit je comfortzone en schuif je meubels eens anders, net zo lang totdat je een resultaat hebt waar je vrolijk van wordt.  En na deze interne verhuizing is het even wennen aan je nieuwe huis. Neem de tijd die heb je namelijk zelf ook nodig om te aarden in je nieuwe interieur.

5. Behang in hernieuwde industriële stijl

Zeg je behang, dan zeg je klodderen met veel lijm en kwasten. Gelukkig is dit met de komst van vliesbehang verleden tijd, je hoeft alleen nog maar je muur in te smeren en het behang op de plakken. Easy as that.  In 2022 zijn de behangtrends gelukkig heel divers. Zo wordt er nieuw leven geblazen in de industriële woonstijl, met de vertrouwde elementen als beton, hout of bakstenen. Voor deze nieuwe industriële woonstijl kies je voor een betonlook of hout behang op de muren.  

6. Interieur idee: persoonlijke touch aan de muur

Wat we de afgelopen 2 jaar wel geleerd hebben, is dat een leuk en behaaglijk huis belangrijker is dan ooit. Warmte en behaaglijkheid creëer je door je eigen persoonlijkheid in je interieur te reflecteren. Dit kan zijn door een levensechte foto aan de muur, een kunstwerk of creëer een foto wand met ingelijste foto’s. Een vast advies over (lente)kleuren geven wij je niet, want jij bepaalt. Wil je inspiratie voor 2022 dan kun je onze trends bekijken op onze Pinterest pagina.

7. Experimenteren en vernieuwen

Met de hernieuwde liefde voor groen, halen we in 2022 buiten naar binnen. In dit jaar gebruiken we het dromerige donkergroen graag in ons interieur voor dat fijne buitengevoel.  Ook met het mixen van en experimenteren met verschillende stoffen, meubels en kleuren haal je de nieuwe trends in huis. Wij snappen dat dit spannend klinkt en ook spannend is en daarom helpen wij je graag. Onze interieurstylisten helpen jou graag om tot de juiste huis inrichting te komen. Zet met ons de puntjes op i’s van je interieur met een professioneel interieuradvies van Station7. Wij beloven dat je met een glimlach de deur uit loopt.