Interieurtrends 2022

Interieurtrends 2022

Het einde van 2021 is in zicht. Een goed moment om alvast vooruit te kijken naar 2022. Want wat zijn nou de interieurtrends in 2022? Hoe fijn is het, dat je persoonlijkheid een trend is? Ja je leest het goed, als er iets belangrijk is in de interieurtrend van 2022 dan is het wel om persoonlijke eigenschappen terug te laten komen in je interieur. Hoe doe je dit dan? Easy, door gebruik te maken van zachte materialen en gezellige karaktervolle kleuren heb je het trenddoel al bereikt. 

 

Waar begin je voor een 2022 uitstraling?

Een goed fundament zorgt voor een goed eindresultaat. Voor een 2022 uitstraling in je interieur geldt dit uiteraard ook. Zorg derhalve dat je een goede basis aanlegt, hiermee is de helft van de sfeer al bepaald. Een goede basis leg je door de juiste vloer te kiezen in combinatie met de wanden en plafond. Om de juiste basis te leggen kun je het beste gebruik maken van de ton-sur-ton methode. Dit houdt in dat aardekleuren vriendjes zijn van andere aardse kleuren zoals: donkerbruin, cognac en terracotta. Terwijl de wat koelere kleuren van het spectrum zoals een beton(look) vloer veel makkelijker samensmelten met koelere kleuren zoals: blauw en pasteltinten. Zorg dat de balans tussen vloeren en muren goed is, van daaruit ga je verder bouwen.

 

Materialen trends van 2022

 Zachte stoffen zoals de teddy stof bouclé en velours zijn dé trend van 2022. Waarom is een bouclé stof nu zo geliefd? Eigenlijk heel simpel, de stof is sterk en kreukt nauwelijks, waardoor het ideaal is voor kleding maar ook als interieurstof. Deze grove, zachte stof heeft iets luxueus, iets elegants en is tegelijkertijd tijdloos. Een meubel voorzien van bouclé stof is nu eenmaal een eyecatcher in elk interieur.  Hetzelfde geldt ook voor een meubel in een teddy stof. Beide stoffen laten zich goed combineren met andere warme materialen zoals een schapenvachtje of fluwelen kussens. Voor de interieurlovers onder ons die van grotere contrasten houden, kan er gekozen worden om de warme stof te combineren met stevige en wat ruwere materialen zoals marmer, steen en metaal. Hierdoor krijg je zowel een stoer als speels contrast met een toefje luxe.

Wil jij kijken of deze mooie stof ook goed in jouw interieur staat? Bestel alvast dan deze prachtige stof als kleurstaal.

Ook velvet stof of ook wel velours stof is absoluut een blijvertje en scoort nog steeds hoge ogen in het interieur. Simpelweg omdat deze zachte stof een warme, rijke look en feel geeft aan je interieur.

Door bijvoorbeeld je eethoek te verrijken met eetstoelen in velvet stoffen haal je binnen no-time dit gevoel in huis. Laat de herfst maar doorzetten! Bij aanschaf van een velvet meubelstuk weet je één ding zeker, je schaft een echte blikvanger aan!  Wat dacht je van opvallend kobaltblauwe of stoer legergroene stoel in velvet stof?

En dan kaarten we leer aan, Leer is en blijft een klassieker en past gewoonweg in elke trend. Deze allemansvriend is weer volop aanwezig in onze interieurs zonder te domineren. Warme trends die in de herst de boventoon voeren gaan hand in hand met leer. En yes! bruin mag weer in het interieur. Deze, zo goed te combineren kleur is warm en sfeervol. De vergrijsde warme bruintinten roepen direct een huiselijk gevoel op. Last but not least, als je beton of betonlook combineert met bruin leer heb je een pareltje in huis.  Deze materialenmix haalt het beste in elkaar naar boven.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden in materialen? Kom dan langs in één van onze stores of boek een interieuradvies en krijg alle tips en tricks voor het inrichten van jouw droominterieur!

 

Interieur kleuren 2022

Vandaag de dag gaan we steeds vaker op zoek naar wat meer zachtheid in ons leven. Dit vertaald zich ook terug in de kleuren. Denk hierbij aan zachte, neutrale poedertinten en zandtinten. De kleurstaal Alpine natural is hier een goed voorbeeld van een zacht materiaal in een neutrale tint.

Naast dat de interieurkleuren van 2022 veel zachte neutrale kleuren bevatten, bevat het ook warme diepe kleuren. Een meubelstuk in een warme, diepe tint is een makkelijke manier om meer geborgenheid en warmte in jouw interieur te creëren. Denk aan diepe tinten zoals warm bruin, donkergroen en intens rood. Vind je deze kleuren te gewaagd? Of kun je geen keuze maken? Bestel dan eenvoudig een kleurstaal en hang deze kleurstaal op een meubelstuk om eraan te wennen.

 

Aankleding voor een 2022 interieur

Helemaal persoonlijk maak je je interieur door een behang te gebruiken met een door jouw gekozen (opvallend) patroon of door te kiezen voor fotobehang.

Door met behang aan de slag te gaan, werk je ook gelijk aan je akoestiek en zorg je letterlijk voor warmte aan de muren. Behang is ook verkrijgbaar in houtpatroon wat ons direct brengt bij de houttrend die nooit stopt. Hout is het meest voorkomende materiaal in ons interieur. Logisch want hout voelt letterlijk warm aan.

Breng warmte naar binnen met houten details. Hout kan perfect gecombineerd worden met cognac lederen meubels, mooie witte kasten en een schapenvelletje. Probeer ook te denken aan een grote mooie tafel in hout of een keuken met houten oppervlakten.

Een droogbloemen boeket is helemaal hip en trendy. Deze bos bloemen staat ook nog eens lang zonder enig omkijken. Gedroogde bloemen en grassen in warme terracotta tinten blijft onze favoriet. Echter, 2022 vraagt om meer kleur en daar zeggen wij volmondig ja tegen!

De juiste accessoires zijn ook in een 2022 interieur de kers op de taart.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, kies bij het aanschaffen van de decoratie ook voor natuurlijke tinten en materialen. Zoals dat perfecte wollen plaid voor in je leren bank, het stoere en warme gebreide sierkussen en een hoogpolig vloerkleed waar je met je blote voeten heerlijk in wegzakt. Welkom thuis in je nieuwe interieur! 

 

Kleurentrends 2022 en interieurtrends

2022 staat helemaal in het teken van jezelf zijn, van warmte, van gezelligheid. De herfst en winter periode is nu eenmaal een periode van thuis cocoonen. Wij helpen je graag met je huis gezellig, warm en nog mooier te maken. Wij zijn graag jouw kers op de taart! Zet met ons de puntjes op i’s van je interieur met een professioneel interieuradvies van Station7.