Banken

stoelen
Stoelen

Van U bank tot 2 zitsbank

Een bank moet aan veel eisen voldoen. Hij moet van goede kwaliteit zijn, comfortabel en passen bij de rest van het interieur. Station7 geeft een ruim aanbod aan banken en bijpassende hockers.

Ben je op zoek naar een bank die veel zitruimte biedt , waar je met de hele familie op kan kruipen? Dan is een U bank echt iets voor jou. Een U bank is een soort dubbele hoekbank en biedt ontzettend veel zitruimte.

Een prachtige hoekbank of loungebank is een absolute must have als jij een hoek van je woonkamer wilt omtoveren naar een echte leefhoek waar je samen kunt komen met vrienden en familie. In een wat grotere woonkamer kan een hoekbank ook goed gebruikt worden als roomdivider.

Of is een knusse 2 zitsbank of 3 zits bank meer iets voor jou? Met bijvoorbeeld een bijpassende hocker erbij. Zo kun je ervoor kiezen om de hocker te gebruiken als bijzettafel of aan de bank te schuiven voor een extra liggedeelte.

Stel je eigen bank samen

Bij Station7 heb je een tal van mogelijkheden om je eigen bankstel samen te stellen. Hieronder vind je stap voor stap uitgelegd hoe je het beste een bank kunt samenstellen.

  • 1. Kies voor een bankstel die aansluit bij jouw woonstijl. Wil jij liever een plofbank of een bank met strakke lijnen?

  • 2. Kies het formaat en vorm van de bank. Wat past binnen de ruimte? Een U-bank, hoekbank, loungebank, 2 zits of 3 zits bank?

  • 3. Kies het gewenste materiaal. In het assortiment van Station7 vind je diverse banken in verschillende materialen. Leren banken kan je kiezen uit Vintage ArtIndustrial Leather en hand geschuurd leer. Stoffen banken zijn verkrijgbaar in velvet stofjeans stof en eco leer.

  • 4. Tot slot bepaal je de afwerking van de bank. Wil je de stiknaden naar binnen of naar buiten voor een stoer effect? Welke breedte van de armleuningen wil je?


Tijdens een bank kopen zul je vast veel vragen hebben. Deze vragen kunnen eenvoudig beantwoord worden door onze interieuradviseur in een van onze stores of online.

Bank reinigen

Hoe reinig je een leren bankstel het beste? Als er een vlek op je leren bankstel komt, ga dan niet te hard op de vlek wrijven. Verwijder de vlek voorzichtig met een tissue en dep het schoon met een vochtige doek. Maar gebruik hier geen natte doek voor.

Hoe reinig je een stoffen bank het beste? Voor het reinigingen van een stoffen bankstel is het beste om gebruik te maken van een vochtige doek. Na het afnemen van de vlek raden wij aan om de stof te drogen. Wil je de stoffen bank stofzuigen? Doe dit dan met een breed mondstuk op en laagste stand.

Banken kopen

Ben jij enthousiast over de banken van Station7? Neem dan eens een kijkje in onze webshop.