Retro lampen in het interieur

Retro lampen in het interieur

Ben je specifiek op zoek naar vintage of retro verlichting dan zit je bij Station7 goed. Retro staande lamp, hanglampen, retro bollen lamp en tafellampen en alle andere vintage lampen die wij jou te bieden hebben, bekijk ze eenvoudig online of in een van onze stores. Door onze brede selectie retro lampen bieden wij jou de mogelijkheid om je ruimtes een gezellig en huiselijk gevoel te geven. Maak van je woonkamer een 70's paradijs met een gave vintage vloerlamp of een retro lamp aan de muur of waan je weer in een keuken uit de jaren tachtig met een retro hanglamp boven de eettafel.

 

Neem het verleden in huis met een retro lamp

Terug de tijd in met retro verlichting. De retro stijl is een stijl die wij steeds meer terug zien komen in interieurs. Retro lampen zijn nieuwe, eigentijdse lampen die gebaseerd zijn op vroegere stijlen. Vintage verlichting kan niet gevat worden in één bepaalde periode. Retro lampen kunnen namelijk gebaseerd zijn op lampen uit bijvoorbeeld de jaren 70 maar het kan ook zo zijn dat je een retro lamp tegen komt die gebaseerd is op de verlichting in de jaren 80.

 

Retro lampen combineren

Het leuke aan retro lampen is dat ze goed gecombineerd kunnen worden met eigentijdse interieur. Er kan dus worden gekozen voor een geheel retro interieur maar ook een paar retro lampen als eyecatchers in het moderne of industrieel interieur zijn ontzettend leuk!

 

Modellen retro verlichting

Retro lampen zijn er in allerlei soorten en maten:

- Een van de woontrends van het moment? Retro hanglampen die een statement maken. Wat voor lampen hiermee bedoeld worden? Het gaat om hanglampen met een uitgesproken design dat in het oog springt.

- Dankzij het relatief grote formaat nemen staande lampen een opvallende plaats in, in je interieur. Staande lampen dienen niet alleen als bron van licht, maar vervullen ook de rol als woonaccessoire.

- Het design van retro tafellampen is herkenbaar aan de rondgevormde kap. Ronde vormen waren populair in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Heb je een hele strakke inrichting met veel rechte lijnen, dan is het een optie voor jou om een paar rondgevormde voorwerpen aan te schaffen.

- Retro bollen lamp zijn lampen met vaak meerdere bollen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige, ruimtelijke plafondlamp of hanglamp met daaraan meerdere bollen. De meeste bollenlampen in ons assortiment zijn lampen welke bevestigd dienen te worden aan het plafond, maar we hebben ook staande lampen met bollen in het assortiment.

 

Retro lamp kopen

Vintage lampen vinden die bij jouw interieur matchen, is niet eenvoudig. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze wat betreft de perfecte retro lamp! Neem gerust contact op met onze interieurstylisten via de chatfunctie, per telefoon of per e-mail en wij beantwoorden al jouw vragen. Met onze live chatfunctie kun je direct in contact komen met één van onze stylisten en krijg je antwoord op al jouw vragen over onze retro verlichting. Of kom gezellig langs in een van onze stores in Druten of Wateringen. Samen met Station7 vind je jouw favoriete retro lamp gegarandeerd!