Stoffen of leren eetkamerstoelen? | Tips: stoere meubels

Robuuste eetkamerstoelen van stof of leer: wat kies jij?

Wanneer je luxe en stijlvolle eetkamerstoelen zoekt, heb je de keuze tussen stof en leer. Deze twee materialen hebben allebei een prachtige uitstraling en passen perfect in een robuust interieur. Bij het uitzoeken van jouw nieuwe eetkamerstoelen, is het wel belangrijk om rekening te houden met de voor- en nadelen van stof en leer. Bekijk nu de stoffen eetkamerstoelen.

De voordelen van leer

Als je op zoek bent naar eetkamerstoelen die lang meegaan, zit je goed bij leer. Dit materiaal heeft een ontzettend lange levensduur en blijft er bovendien mooi uitzien. Daarbij verandert de uitstraling van het leer des te langer je de eetkamerstoelen gebruikt: het materiaal wordt alleen maar mooier. Het leer gaat er wat doorleefd uitzien en is daardoor ideaal voor een industriële woning. Tel hierbij op dat leer nooit uit de mode raakt. Het is een materiaal dat bij iedere woonstijl past en dus nooit verveelt.

De nadelen van leer

Sommige mensen vinden de manier waarop leer aanvoelt, niet helemaal prettig. Dat komt doordat leer soms wat koud aan kan voelen, vooral in de wintermaanden. Hou je van een lekker warme stoel in de winter? Dan is leer misschien niet voor jou geschikt. Daarnaast ziet leer er prachtig uit, maar je moet dit materiaal wel goed onderhouden. Doe je dat niet, dan verliest het leer zijn mooie glans en kunnen er kreukels en barsten in de stoelen ontstaan.

De voordelen van stof

Ben je op zoek naar eetkamerstoelen die veel warmte met zich meebrengen? Dan zijn stoffen eetkamerstoelen een goede keuze. Stof heeft namelijk een knusse uitstraling en is een goede tegenhanger voor koude materialen zoals metaal. Een ander voordeel van deze stoelen is dat je ze eenvoudig kunt reinigen met de stofzuiger. Bovendien zijn deze eetkamerstoelen ideaal voor in de winter. Ze voelen namelijk altijd lekker warm aan en zijn daardoor extra uitnodigend. 

De nadelen van stof

Vooral bij grof geweven stoffen is er het risico dat er lusjes ontstaan in het materiaal. Dit komt voornamelijk voor wanneer je huisdieren hebt, zoals katten. Stof is dus kwetsbaarder dan leer. Een ander nadeel is dat er een afdruk van je zitvlak kan ontstaan in stoffen eetkamerstoelen. Dat komt doordat de stoffen haartjes platgedrukt worden. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk kleurverschil in de stof. Dit is wel te voorkomen door jouw hand regelmatig over de zitting van de stoelen te wrijven.