Tips voor een industrieel interieur: dat doet u zo!

Industrieel wonen: dat doe je zo!

Een industrieel interieur is stoer, sfeervol en opvallend. Deze interieurstijl is gebaseerd op de robuuste materialen die terug te vinden zijn in oude fabriekshallen. Door hier een aantal zachte elementen aan toe te voegen, creëer je een woning die uitnodigend en gezellig aanvoelt. Vraag je je af hoe je een industrieel interieur samenstelt? Er zijn een aantal basisprincipes die in geen enkele industriële woning mogen ontbreken.

Speel met kleuren

Het kleurenpalet voor een industriële woning is ingetogen en aards. Dat betekent dat kleuren zoals zwart, grijs en bruin de boventoon voeren. Gebruik deze kleuren dus als leidraad tijdens het uitzoeken van jouw nieuwe stoere meubels. Wil je graag een beetje spelen met kleur? Kies dan één opvallende tint uit, en gebruik deze kleur bij het uitzoeken van accessoires. Denk hierbij aan kussens voor op de bank, maar ook aan vintage items die je opstelt in jouw robuuste stellingkast. Het is zelfs mogelijk om een enkele accentmuur te verven in een opvallende kleur. Vooral groen, blauw en rood doen het goed in combinatie met industriële meubels.

Stoere materialen

Het zijn de materialen van jouw meubels die zorgen voor de authentieke industriële look. Vooral hout en metaal zijn belangrijke onderdelen van ieder industrieel interieur. Deze materialen zijn stoer, robuust en bovendien opvallend. Het is aan te raden om enkele grote meubels uit te zoeken die deze materialen bevatten. Denk aan een grote keukentafel met een blad van onbewerkt hout, of aan een metalen stellingkast waarmee u een echt statement maakt. Vervolgens kleed je jouw woning aan met materialen zoals leer en steen. Luxe leren stoelen geven jouw huis een chique uitstraling, terwijl een zichtbare bakstenen muur voor een stoer element zorgt.

Meubilair als eyecatchers

Less is more: dat is de regel van industrieel wonen. Veel mensen hebben de neiging om iedere ruimte te vullen met talloze accessoires, bijzettafeltjes, lampen en andere versieringen. De kunst van een industrieel interieur is juist om enkele opvallende items uit te zoeken en om deze de ster van de show te maken. Leg de focus op stoere meubels zoals een grote leren bank, een metalen salontafel of een ijzeren hanglamp. Dit doe je bijvoorbeeld door deze meubelstukken uit te lichten met een lamp. Met dit soort opvallende elementen, heb je enkel nog een paar kleine accessoires nodig om een ruimte sfeervol en uitnodigend te maken.